Už nikdy nebudu líbat ropuchy

Nepotřebuji předsevzetí na to, abych se mohla bičovat za to, že jsem snědla o 300 kalorií navíc v podobě mléčné čokolády a nikotinu nějak zvlášť neholduju a tak jsem se rozhodla, že si na desky deníku napíšu, že už nikdy nebudu líbat ropuchy.

Každý z nás vstupuje do nového roku s představou, že následujících 365dní bude zářné období.

Ono taky, když se člověk probudí prvního ledna ráno, svět je zářivější – každé světlo se nám zapichuje bolestivě do rohovky a žaludek nám přehrává reprízu večerního ohňostroje.

Mně letos stačil jeden ohňostroj! Protože stárnu a ve tři ráno jsem uznala, že pít do východu slunce a zkoumat, zda jsou dvě hodiny spánku dostačující na vyprchání přebytečného alkoholu, ráno jsem vstala brzy.

Nebudu předstírat, že v osm ráno nebo snad pánbůh chraň, že můj stav byl naprosto kocoviny prostý , ale i přesto jsem byla schopná si na kus papíru sepsat následující předsevzetí:

1)      Budu pít skleničku vína denně

Nebo se alespoň k této magické hranici pokusím přiblížit. A nebudu si z teorie, že dvě deci vína jsou zdravé, omlouvat, že si dám víc - tím, že to dopíjím za ty léta, kdy jsem nepila nebo nedej Bože pila nepravidelně.

2)      Omezím své návraty domů nočními spoji a raději budu v kapse nosit pepřák a před úchyly nebudu improvizovat

3)      Souvisí s bodem 2

Přestanu od sebe úchyly, co se mnou chtějí v noční tramvaji navázat rozhovor, odhánět tím, že se prolomím v zádech, nafouknu břicho a začnu si ho hladit a předstírat graviditu. Protože když to kdokoli nepochopí, jsme za úchyla já. Stojím tam, přede všemi se ochmatávám a říkám s pohledem na má ňadra a níž: „Miláčku!“

4)      Přestanu se koukat při depresi na televizi a tu i tak omezím na minimum

Omezím všechny pořady s romantickou tématikou, protože takhle svět nevypadá. A především!!! už nikdy nebudu koukat na žádnou reality show jako je Prostřeno, Geordie shore nebo Kdokoli hledá ženu  ani Volejte Věštce, abych si zvýšila sebevědomí. Televizi omezím jen na dokumenty a znalostní soutěže. (To mi vydrželo pouze do večera)

5)      Budu si hrdě stát za svými čokoládami a lahvemi vína!

Až se na mě bude prodavačka na pokladně blbě zírat během mého nákupu týdenních zásob, hrdě jí budu koukat do očí, nezrudnu jako vždy a nešpitnu: „To víte, bude party!“

6)      A což je nejdůležitější přestanu věřit na pohádky

Už nikdy si do rukou nevemu knížku Žabí princ, protože přesně kvůli ní mám pocit, že každá ropucha má šanci změnit se v prince.

7)      Souvisí s bodem 6

Až poznám příště nějakou slizkou žábu, nebudu se jí urputně snažit svými polibky změnit v slušného gentlemana. A rozhodně se od další ropuchy nenechám přesvědčit, že tím místem kouzelného doteku nejsou jeho ústa, nýbrž úplně jiná anatomická struktura.

 

Autor: Andrea Bakeš Hynková | středa 7.1.2015 19:09 | karma článku: 14,42 | přečteno: 628x
  • Další články autora

Andrea Bakeš Hynková

Narozeniny jedné MILFKY

13.6.2023 v 0:00 | Karma: 7,87

Andrea Bakeš Hynková

Tak já jsem MILFka

27.4.2023 v 13:40 | Karma: 40,58

Andrea Bakeš Hynková

Dvě čárky

27.8.2020 v 15:45 | Karma: 23,10

Andrea Bakeš Hynková

Když chlap hubne

22.1.2020 v 13:25 | Karma: 28,24

Andrea Bakeš Hynková

Kalhotkové fiasko

6.6.2019 v 12:40 | Karma: 29,60