Pomazánkové máslo není máslo, ale…

Tak nevím, je docela dost lidí, kteří věřili, že pomazánkové máslo je máslo a tak ho taky tak použili. No, stane se, i když je na výrobku upozornění, že není určen pro tepelné zpracování. Ostatně takových tuků, které se dají použít jen za studena přece je! Skoro je mi, chudáka másla - nemásla líto..

Přemýšlím, jestli si někdo myslí, že španělský ptáček je ptáček dovážený ze Španělska, nebo že do kávy se může dát i tělové mléko, či zda někoho zneklidňuje dětský olej, o Mozartových koulích nemluvě. Já sama mám k pomazánkovému máslu indiferentní vtah. Občas, když vím, že budu dělat chlebíčky nebo jednohubky ho koupím, a pokud zbyde, klidně si ho namažeme na housku nebo na chleba. Jako máslo fakt nechutná, ale docela dobré se nám zdá. Můj dnešní příspěvek je víc než prostý, podívejte se na některé naše osvědčené pomazánky z tohoto nemásla. BROKOLICOVÁ: Nastrouháme syrovou brokolici, smícháme s pomazánkovým máslem, přidáme dost třeného česneku, trochu soli a pepře a hotovo. Množství se musí odhadnout podle toho, pro kolik lidí jídlo připravujeme, musí převažovat chuť brokolice. Pro dva asi z půlky kelímku másla a brokolice přiměřeně. VAJÍČKOVÁ: Uvaříme natvrdo tři vejce, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s pomazánkovým máslem, lžící hořčice, trochou cibulky najemno a buď strouhaným křenem, nebo nějakou křenovou pastou. Když uvaříme vajec víc a použijeme jedno kolečko na ozdobu spolu s petrželkou, nemá to chybu a vypadá to slavnostněji. Taky je moc dobré dát na každý chlebíček trochu falešného kaviáru. Teď si uvědomuju, že jsem ho v prodejnách už dlouho neviděla, jestlipak se vůbec prodává? Výborná je i pomazánka z jakékoli rybí konzervy ve vlastní šťávě, nejraději ji děláme z tuňáka, ale dobrá je z jakýchkoli ryb. Hlavní výhodou je, že není mastná, jako když použijeme majolku nebo tatarku. Jo, a pozor, pomazánkové máslo chutná od různých výrobců trochu jinak, chce to vyzkoušet. Komu připadá pomazánkové máslo jako neskutečný blivajs, udělá nejlíp, když ho prostě nekoupí ať už se bude prodávat pod jakýmkoli jménem. Uvidíme, na co přijde Evropská unie příště. http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-styl/testy/34778-test-pomazankovych-masel-ktera-jsou-nej

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivana Hutařová | neděle 28.10.2012 18:36 | karma článku: 19,74 | přečteno: 1838x