Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ukradená Bára- odpověď na Hrad

Kancelář prezidenta České republiky Oddělení styku s veřejností k rukám vedoucího oddělení pana Mgr. Martina Hakaufa 119 08 Praha – Hrad Česká republika       K čj. 6660/2015                                                                                           V Poysdorfu dne 3. prosince 2015  

Vážený pane magistře,

 

Váš dopis jsem přijal bohužel s velkým nepochopením. Tak jako jsem už napsal panu šéfredaktorovi Mladé fronty DNES panu Jaroslavu Pleslovi, kterého jsem e-mailovou zprávou požádal o vyjádření k Vašemu dopisu, píši teď Vám a podivuji se nad tím, že ani náš pan prezident nemá prověrku na věci utajené.

Dále mne udivuje, že náš pan prezident předpokládá u hlavy norského státu Jeho Veličenstva krále Haralda V., že by on měl mít pravomoci, které hlava našeho státu postrádá. Žádám Vás proto o vysvětlení, proč náš pan prezident na norském králi žádá něco, co sám doma zařídit nedokáže.

Jestli jste, pane Hakaufe, pozorně četl můj otevřený dopis panu prezidentovi, tak přeci víte, ze stejný dopis jsem poslal i paní ministryni práce a sociálních věcí, paní Mgr. Marksové, od které jsem bohužel ještě žádnou odpověď nedostal.

Dále Vás prosím, aby Kancelář prezidenta republiky vysvětlila pojem co jest a co není „ZÁJEM DÍTĚTE“, na který mne ve svém dopisu upozorňujete. Je v zájmu dítěte respektovat soudní rozhodnutí, kdy se předpokládá, že soud pečlivě zájem dítěte zvážil a rozhodl tak, jak rozhodl, nebo je v lepším zájmu dítěte, aby se přemluveno nechalo unést druhým rodičem do jiného státu, který jen na základě přání dítěte potom vydání dítěte tomu, komu ho soud svěřil, brání?

Podle bruselské dohody, kterou český stát podepsal, se má přihlížet k přání dítěte. Česká republika čte však, asi podle zvyku minulého režimu, mezinárodní dohody poněkud jinak, než byly myšleny. Nechci zevšeobecňovat, ale myslím si, že by lidé v Čechách byli mnohého ušetřeni, kdyby po nastolení demokracie bez přívlastku se více přihlíželo k tomu, co je právem a co není v zemích, které měly to štěstí nemuset se řídit východním vzorem a zůstali ukotveni v zákonech a právu, které se nemuselo narovnávat a často zůstalo hrbaté jako narovnaný drát.

Uvedu Vám, pane Haukaufe, příklad. V otevřeném dopisu představitelům našeho státu motivovaném a adresovaném všem, kteří se pohoršovali nad postupem Norska v případě Michalákových dětí, jsem popsal incident otce s desetiletou dcerou, který se stal zápalkou v případu mém, který teď nazývám „Případ Bára“. Přečtěte si prosím pozorně, jak případ řešilo katolické Rakousko s tradicí přísné výchovy, která byla praktikována po staletí ve společném soustátí i u nás.

Barbara měla strach po incidentu jít za otcem domů. Škola zavolala tedy na sociální úřad a ten odvezl dítě do krizového centra asi 30 kilometrů vzdáleného od jejího bydliště, města jménem Hollabrunn, kde se mnělo všechno vysvětlit Bylo osm dní před vánoci loňského roku. Jak se liší krizové centrum v Rakousku od krizového centra v Čechách a jak postupovalo Rakousko a jak to řešila Česká republika. Ponechme stranou, že Česká republika neměla co řešit a jednala a jedná protiprávně po protiprávnim únosu dítěte. Už jenom proto, že po výkladu práva „po česku“ není únos rodičem únosem a Barbara bydlela na Rakouské straně přesně půl roku, čímž české úřady ztratily právo podle mezinárodního práva bruselského o dítěti rozhodovat. Ponechávám také stranou jako nedůležité, že v Hollabrunnu měla Barunka pokoj sama pro sebe s prostornou sprchou a toaletou což ted nemá. Zásadní rozdíl je v tom, že krizové centrum v Rakousku udělalo kulatý stůl, který jsem už popsal, a Barunka šla s tatínkem za tři nebo čtyři dny domů si na Štědrý večer beze strachu rozbalit dárky a potom mohla podle přání u tatínka zůstat, nebo se ještě na pár dní do Hollabrunnu vrátit, kde už měla kamarádku.

Na tomto místě si s dovolením nemohu odpustit pikantnost, upozornit na to, že  náš nynější pan prezident právě pomocí podobného kulatého stolu mohl vykročit na cestu, která ho přivedla tam, kde nyní je.

Je smutné a pro Česko příslovečné, že kulaté stoly okoukané ze zahraničí se staly starým harampádím a Česká republika, jak se mi zdá, jde opět cestou podle druidů z východu. Tyto druidy keltského původu představují dnes čeští psychologové, kteří nemohli mit jiné učitele než které mněli (psychologie byla v Československu po desetiletí podle největšího druida všech dob pavědou) a proto posuzují své soukmenovce podle kouřových clon a zahnutých prasečích ocásků a je jich všude tolik, že se člověk diví, kde se všichni vzali.

Jeden vysmívaný politik ze strany zemské koule zapadajícího slunce jednou zvolal směrem na východ „Zbořte tu ostudnou zeď.“ a ta zeď byla opravdu zanedlouho rozkopána.

Pane Hakaufe, vyřiďte panu prezidentu, ať se zasadí o ukončení ostudného pobytu mé ukradené dcery v českém dětském domově. Vyřiďte mu, ať strhne tu zeď, která ji  už rok dělí od hodného táty a nemůže se k němu vrátit, protože tomu jeho podhradní úředníci neprávem brání.

Pane prezidente, i Vy máte dceru, na kterou jste právem pyšný. Pochybuji, že by tomu mohlo tak být, kdyby musela žít v dětském domově. I Vám se mohlo lehce stát, co se stalo mně a Barunce, protože české sociální pracovnice si v ničem nezadají s paní Zubatou, sociální pracovnicí zobrazenou ve známém českém filmu, který byl vyznamenán cenou považovanou za nejvyšší.

Jako otec prosim teď otce, který vyznamenává za zásluhy lidi, kteří se zasloužili o naši zemi nebo zachránili tonoucího, buďte tak neskromný a vyznamenejte dnes sám sebe. Budu Vám za to celý svůj život nezapomenutelně vděčný, protože po politovánihodném selhání českých úřadů a práva, jiného dovolání pro nápravu křivdy způsobené nevinému dítěti už neznám.  

S úctou k Vašemu úřadu a Vám osobně

MUDr. Jan Hulík

 

Odpověď prezidentské kanceláři byla odeslána dnešního dne 04.12.2015

Autor: Jan Hulik | pátek 4.12.2015 10:02 | karma článku: 16,12 | přečteno: 810x
  • Další články autora

Jan Hulik

Devátý list z deníku rekonvalescenta po operaci srdce

20.08.2019 Františkovi lázně. Nikoli každý ví, že ve Františkových lázních byla i Božena Němcová. O autorce láskyplné knížky ,,Babička,, víme, že postava Barunky v knížce je ona sama. Že předlohou Boženě

12.9.2019 v 10:00 | Karma: 7,49 | Přečteno: 309x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Osmý list z deníku rekonvalescenta po operaci srdce. Gulliverova cesta.

Můj první dojem byl, že jsem přijel na ostrov Brobdinguag, kde žijí ti obři. Nejsem velkého vzrůstu a celý život jsem si namlouval, že jsem vzrůstu středního

1.9.2019 v 10:00 | Karma: 6,54 | Přečteno: 189x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

O čem se tak nikdy nemluvilo

Letos v srpnu jsme vzpomínali po padesáti letech na statečné vzepření národa na protest proti okupaci bývalých ,,osvoboditelů,"

28.8.2019 v 10:00 | Karma: 18,29 | Přečteno: 492x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Zálabáci

Za naším domem u ,,Západní školy" býval špýchar neboli špejchar, nebo mezi námi kluky se tam říkalo ,,Na špeku."

25.8.2019 v 10:00 | Karma: 11,29 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Medvědi - sedmý list z deníku rekonvalescenta po operaci srdce

30.07.2019 Jak každý ví z mytí nádobí, mastnota je ve vodě špatně, skoro vůbec ne rozpustná a když, tak jen ve vodě velmi horké.

21.8.2019 v 10:00 | Karma: 11,32 | Přečteno: 331x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Proč mají Japonsko a Indie problémy? Protože jsou xenofobní, kázal Biden

2. května 2024  20:57

Americký prezident Joe Biden označil Japonsko a Indii za „xenofobní“ státy, které nevítají...

„Můžete nás grilovat.“ Koalice SPOLU zahájila kampaň u piva a klobás

2. května 2024  20:41

„Ááá, náčelník přijíždí,“ zahlásil europoslanec ODS Alexandr Vondra. K poděbradské kolonádě, kterou...

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik