Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Druhá příhoda na Benzině v Prachaticích.

Udělalo se dost velké teplo a mě v Prachaticích trochu špatně. Hned jsem se vylekal, ale potom si uvědomil, že jsem ráno neměl ani kafé a vůbec nic nepil.   

Byly už dvě hodiny odpoledne. Jel jsem tedy k Benzině koupit si něco k pití. Minerálka do mě letěla jako vysokohorský potok ze skály. Koupil jsem si ještě jednu a i tu hned z půlky vypil. Už za necelých deset minut mi bylo dobře. Byl jsem opravdu trochu dehydrovaný. Jakmile jsem byl zase v pohodě, dostal jsem i hlad. Ty párky u Benziny mi moc chutnají a tak jsem si tam zase jeden koupil. Trochu hořčice i kečupu do dirky, než se to tam strčí, a potom křup. Ta špička s tím co je okolo je nejlepší.

Čekal jsem dva telefony a nevěděl, dokud je nedostanu, kam mám vlastně jet. Rozhodl jsem se si za pumpou sednout ke stolu, který byl ve stínu, v klidu si dojíst ten párek a čekat. Jen tak čekat mě ale přestalo brzy bavit. Z aktovky jsem tedy vytáhl sešit a přečetl si pár poznámek v něm. Potom jsem vzal propisku a načmáral větu, která se mi často pletla hlavou. Proč se Češi tak málo na sebe smějí? Potom se mi nelíbilo, že se ty Češky nějak pořád vynechávají, jakoby v Čechách Češi žádné ženy neměli a přitom se ve světě ví, že Češi ženy mají, dokonce jsou často moc hezké. Nakonec jsem to celé pozměnil na větu ,,Proč se Češky a Češi tak málo usmívají,“ protože se smát jako když někde řehtá kůň, nebo se mile usmívat je velký rozdíl.

Psal jsem asi hodinu, to čas báječně letí a dopisoval poslední větu, když konečně zvonil telefon. Nebyl to ale ani jeden z těch, na který jsem čekal. ,,Dobrý den pane Hulík, zapomněl jste si u nás peněženku“ ozvalo se ze sluchátka. ,,Jak prosím?“ odpovídám nevěřícně. ,,Ano, je to vaše, tak si pro ni přijďte. “ Kouknu bleskově do tašky a ona tam opravdu nebyla. ,,Moc vám děkuji, já jsem ještě u vás u pumpy, něco tady sepisuji, tak já hned přijdu.“ Když jsem tam přišel, všichni tři od té pumpy se umívali od ucha k uchu a jeden z nich mi podával moji peněženku. Znovu jsem  děkoval a klaněl se těm pánům a ptal se jich, jak věděli číslo telefonu? Říkali, že v okénku peněženky byl lístek s nějakým číslem beze jména, tak to zkusili. Pravda, v nemocnici když se sestřičky se mnou loučili, tak mi říkali, že se nemám rozčilovat. Tak to první co jsem udělal bylo, že jsem si zase koupil tlačítkový telefon, abych se zbavil toho šíleného vynálezu, co si dělá co chce. A protože jsem ještě neměl ,,oslí můstek,, na zapamatování nového čísla, jak jsou třeba dva koně, kočí a povoz, kde bič je jednička, dva koně jsou dvojka, mají dohromady osm nohou tedy osmička, čtyři uši koňské atd. kočí má na sobě také spoustu čísel. Potom už stačí jen malý příběh k tomu. Tak si lze zapamatovat cokoli. Horší to je lepit čísla na ženy, protože ty se strašně pletou.

Potom jsem ale nevěděl, jestli jsem ten článek nenapsal zbytečně a neprávem a neměl bych ho teď vlastně zahodit. Měl jsem pochopitelně radost, ale byl i zmaten.

V autě jsem si vzpomněl na maminku. Jeli jsme za tátou na návštěvu do kriminálu v Příbrami a ona, pochopitelně jako vždy, když jsme za ním jeli, byla velmi vzrušená a zapomněla v telefonní budce v Praze svoji podlouhlou peněženku. Bylo v ní 1000 koron, což byla v té době, zvláště pro ni, obrovská suma peněz. Pamatuji se, že ji v té době, když si pečlivě sepisovala co na neděli koupit ,,stačilo“ nanejvýše 150 korun. Tak jsem ji hned zavolal. Pochopitelně takovou zastaralou techniku, jako jsou naše mobily tam nahoře už dávno nemají. Telepaticky jsem jí sdělil, co se mi zase stalo a jaké jsem měl štěstí a jak se to tady změnilo. Maminka tenkrát dostala asi za týden balíček a v něm byla ta peněženka, ale bez peněz. Řekl jsem jí, že já ji dostal zpátky se vším všudy.

Tak vidíš Honzo, teď jsi na obou stranách hranice vlastně doma, řekla maminka a radovala se se mnou.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Hulik | středa 24.7.2019 10:00 | karma článku: 18,62 | přečteno: 803x
  • Další články autora

Jan Hulik

,,děti neberem"

,,Pane doktore moc Vás prosím, jestli by jste se mohl podívat mým dětem na zoubky,, řekla mi paní z Kaplice do telefonu. Šel jsem kolem sestřičky Elišky, když řešila problém maminky dvou a tříletého dítěte,

4.12.2023 v 9:00 | Karma: 20,81 | Přečteno: 898x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

ČT-24 pátek, 06.10. Devadesátka ve 20:07 ,,O zubech a Červené Karkulce.“

Všichni známe tu pohádku. Nejsou zubaři. Nejsou už dlouho a nikdo neví proč. Je to jako s těmi černými dírami v naší galaxii nebo pánem Bohem na nebi, který je nebo není, podle toho, kdo na co věří.

9.10.2023 v 19:40 | Karma: 21,85 | Přečteno: 612x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Jindřišky punčochy

Punčochy nejsou výlučně ženská část odívání jako podprsenka, ale beze sporu jsou sexy, i když běžně k vidění jsou jen částečně. Zajímavé je, že punčochy přivedli do módy muži.

12.1.2023 v 12:42 | Karma: 10,83 | Přečteno: 451x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Potkali se u Kolína

Stalo se tak 12.12.2022 v týdeníku Respekt. Samotní tvůrci obálky jmenovaného časopisu si jistě neuvědomili, jaký se jim povedl v den vydání mnohovýznamový legrační a zároveň ironický obrázek

9.1.2023 v 14:26 | Karma: 12,11 | Přečteno: 399x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

O Maturitě dříve a nyní

Kdy jsem si v emigraci po čtyřicítce uvědomil, že jsem vlastně studoval jen ve snaze vyrovnat se svému staršímu bratrovi, kterému jako chlapci se samými jedničkami matka nadržovala

23.9.2022 v 10:59 | Karma: 12,25 | Přečteno: 481x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Pláničkova metoda v praxi. Turecký farmář pouští slepicím Mozarta, nesou víc vajec

15. května 2024  6:35

Po vzoru legendární české komedie Slunce, seno, jahody, v níž muzikou zvyšoval dojivost krav...

Bidenova administrativa má nový balík zbraní pro Izrael, vyjde na miliardu dolarů

15. května 2024  6:22

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena pokročila v přípravách balíku zbraní a munice pro...

Vláda má jednat o programu návratu části uprchlíků před válkou na Ukrajinu

15. května 2024  5:45

Program pomoci při návratu uprchlíků na Ukrajinu má na programu vláda. Platná podoba lex Ukrajina...

Ženě vybuchla ve vagině petarda, málem zemřela. Před soudem stane její manžel

15. května 2024  5:10

Před soud předstoupí Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik