Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

O alternativních matkách

Alternativní znamená mít jinou možnost. Alternativní matka může být tedy i ta, kterou občas někdo alternuje, aby úplně nezblbla. I já byla dnes na dvě hodiny alternována. Abych mohla jít na gyndu. No nic moc, uznávám, ale jsou chvíle v životě ženy, kdy se i na takový výlet může těšit jako na vzrušující změnu. 

Foto: fitweb.cz

Předložím vám důkaz, jak velmi vážně beru své zaměstnání. Dnes jsem ve školce potkala holčičku, kterou vedl tatínek oblečený v teplákách. Těžko říct, co ho k tomuto módnímu výstřelku vedlo, ale může to být první vlaštovka, která mi dává šanci myslet si, že budu poprvé v životě in. Byl to muž velmi dobře rostlý. Dalo by se tedy předpokládat, že má tepláky kvůli pohodlí, jelikož se jeho vysportovaná stehna prostě v džínách tísní. Někoho by mohlo napadnout, že jde rovnou do posilovny. Jsou tací, co by před školkou hledali traktor. Co napadlo mě? Zdalipak má pod těmi tepláky punčocháče, ráno bývá zima…

Ze školky jsem zamířila do ordinace ženského lékaře. Asi jelikož je to mladík plný síly a elánu, má svou práci tak rád, že by člověk řekl, že „to“ snad v životě neviděl. Každá návštěva znamená minimálně hodinu čekání po domluveném čase, než příjde chvíle pro mé skandální odhalení. Tyto okamžiky trávíme v čekárně s dalšími nedočkavými převážně čtením. To mé mi ovšem neustále narušovala televize, která nás zavalovala informacemi, bez kterých by náš život mohl omylem nabrat úplně špatný směr. Dozvěděla jsem se například, že:

-     Stárnutí je přežitek! Lupnete si piluli a ve 127 letech vás budou muset pravnoučata zastřelit,              aby konečně kromě platfusu zdědili něco pořádného.

-     Zašlete-li fotografii svého dítěte, můžete obdržet Chytré dítě. Výhodná výměna! Pošlete fotku           svého blbečka a oni vám obratem zašlou jednoho génia. Ten asi blbečkovi vysvětlí, jak se               s tím životem popasovat pořádně.

-     Můžete. Mít. Problémy. S. Přechodem. Paní. S. Divnou. Češtinou. A. Přízvukem. Má. Řešení.           Asi vynalezla semafor, nebo co.

Ovšem co přišlo nakonec, to mi vyrazilo dech. Vzhlédla jsem bohudík pozdě, takže jsem nezaznamenala úplný počátek, ale ten se dal lehce vydedukovat. Paní figurantka představovala pomůcku pro posilování pánevního dna. A měla ji v … pánvi. Zasunula si do ní něco, z čeho visel provázek. Na ten si zavěsila stogramové závaží. Postupně, jak nabírala formu, přidávala závaží. Radostně se smála, protože věděla, že až takto zvedne kilo a půl, bude pro ní inkontinence  jen divné slovo.  Dá-li si k tomu i bobuli proti stárnutí, budou se jí všichni chlapci od patnácti nahoru bát, protože její sexuální život bude prostě velká krása.

A já se bojím. Co když zruší pilates, až se ukáže, že jsou jeho účinky mizivé v porovnání s novým vynálezem?  Jak bude vypadat skupina žen vybavených touto pomůckou, která s úsměvem před zrcadlem posiluje pánevní dno? A jak se probůh bude takový sport jmenovat?

Je-li alternativa k podnětům, které mi poskytují krásy pobytu na mateřské dovolené, prostředí prodchnuté podobnými nápady, bojím se vyjít znovu ven!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zuzana Hubenakova | pátek 28.2.2014 22:43 | karma článku: 28,16 | přečteno: 2386x
  • Další články autora

Zuzana Hubenakova

Lidl lidem

Že v Lidlu nabízejí leccos, třeba i šablonu na úpravu tvaru ochlupení ohanbí (přísahám, že to si nevymýšlím), to mě už nepřekvapí. Nedivila bych se, kdybych tam našla valentýnské balení diamantů (pytel uhlí a léky na trpělivost).

26.4.2019 v 13:01 | Karma: 44,82 | Přečteno: 11856x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Hommo cestovatelus

Jsou tací šílenci, co by klidně řekli, že na dovolenou se jezdí, aby si člověk odpočinul od stresu, děti nabraly čerstvý vzduch do hrudních košíčků a dospělí sílu do dalšího pracovního zápolení.

16.4.2019 v 8:57 | Karma: 26,16 | Přečteno: 1697x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Proč nemám co do úst

Existuje nepřeberné množství písemných materiálů, které podrobně vysvětlují základy zdravého stravování. Během pár minut se dozvíme, jak moc raw je rawhlík, či kolik cukety, sóji a naklíčeného zrní nahradí jeden steak...

26.3.2019 v 14:20 | Karma: 36,31 | Přečteno: 2224x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Zázračný lék na chřipku

Před pár dny mě stihla viróza nepříjemná jak pro chameleona snaha splynout s balením lentilek. Za 38,2 po dvou paralenech jsem byla ráda. Bolelo mě asi všechno, ale to si moc nepamatuju, protože jsem byla z těch horeček dost mimo.

8.2.2019 v 14:45 | Karma: 41,34 | Přečteno: 4494x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Mechanismus automechanismu

Osmého dne, když měl Bůh hotovo, zamyslel se, jak by okořenil prostému lidu život. I stvořil ke své škodolibé potěše ruličky alobalu, které nejdou odmotávat, izolepu, u které nelze najít konec a papírové kapesníky.

14.1.2019 v 11:40 | Karma: 26,79 | Přečteno: 1266x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Vláda schválila návrh na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06,  aktualizováno  18:36

Vláda schválila návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se...

V pankrácké věznici je kritický nedostatek dozorců. Chybí i jídlo pro vězně

22. května 2024  18:28

Ministerstvo spravedlnosti žádá vládu zhruba o 1,2 miliardy korun navíc pro Vězeňskou službu. V...

V kancelářích farmaceutické firmy Novo Nordisk u Kodaně vypukl rozsáhlý požár

22. května 2024  13:52,  aktualizováno  18:06

Rozsáhlý požár zachvátil kanceláře dánské farmaceutické firmy Novo Nordisk nedaleko Kodaně....

Má místo končetin protézy. Britský parlament tleskal „bionickému poslanci“

22. května 2024  17:45

Britští politici ukázali výjimečnou jednotu, když společně potleskem ve stoje přivítali zpět v...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4403x
Semestra věd lecjakých a členka vědeckého sdružení Pako.

Autorka knih Vstupte bez klepání, Postřehy teplákové bohyně, spoluautorka Deníčku moderního páru, který vznikl ve spolupráci s Dominikem Landsmanem a nově knihy Žena na tahu.

Dobré a tajné zprávy mi můžete zaslat na e-mail: hubenakova.blog@centrum.cz, případně se stavte na facebookovou stánku Vstupte bez klepání.

Seznam rubrik