O alternativních matkách

Alternativní znamená mít jinou možnost. Alternativní matka může být tedy i ta, kterou občas někdo alternuje, aby úplně nezblbla. I já byla dnes na dvě hodiny alternována. Abych mohla jít na gyndu. No nic moc, uznávám, ale jsou chvíle v životě ženy, kdy se i na takový výlet může těšit jako na vzrušující změnu. 

Foto: fitweb.cz

Předložím vám důkaz, jak velmi vážně beru své zaměstnání. Dnes jsem ve školce potkala holčičku, kterou vedl tatínek oblečený v teplákách. Těžko říct, co ho k tomuto módnímu výstřelku vedlo, ale může to být první vlaštovka, která mi dává šanci myslet si, že budu poprvé v životě in. Byl to muž velmi dobře rostlý. Dalo by se tedy předpokládat, že má tepláky kvůli pohodlí, jelikož se jeho vysportovaná stehna prostě v džínách tísní. Někoho by mohlo napadnout, že jde rovnou do posilovny. Jsou tací, co by před školkou hledali traktor. Co napadlo mě? Zdalipak má pod těmi tepláky punčocháče, ráno bývá zima…

Ze školky jsem zamířila do ordinace ženského lékaře. Asi jelikož je to mladík plný síly a elánu, má svou práci tak rád, že by člověk řekl, že „to“ snad v životě neviděl. Každá návštěva znamená minimálně hodinu čekání po domluveném čase, než příjde chvíle pro mé skandální odhalení. Tyto okamžiky trávíme v čekárně s dalšími nedočkavými převážně čtením. To mé mi ovšem neustále narušovala televize, která nás zavalovala informacemi, bez kterých by náš život mohl omylem nabrat úplně špatný směr. Dozvěděla jsem se například, že:

-     Stárnutí je přežitek! Lupnete si piluli a ve 127 letech vás budou muset pravnoučata zastřelit,              aby konečně kromě platfusu zdědili něco pořádného.

-     Zašlete-li fotografii svého dítěte, můžete obdržet Chytré dítě. Výhodná výměna! Pošlete fotku           svého blbečka a oni vám obratem zašlou jednoho génia. Ten asi blbečkovi vysvětlí, jak se               s tím životem popasovat pořádně.

-     Můžete. Mít. Problémy. S. Přechodem. Paní. S. Divnou. Češtinou. A. Přízvukem. Má. Řešení.           Asi vynalezla semafor, nebo co.

Ovšem co přišlo nakonec, to mi vyrazilo dech. Vzhlédla jsem bohudík pozdě, takže jsem nezaznamenala úplný počátek, ale ten se dal lehce vydedukovat. Paní figurantka představovala pomůcku pro posilování pánevního dna. A měla ji v … pánvi. Zasunula si do ní něco, z čeho visel provázek. Na ten si zavěsila stogramové závaží. Postupně, jak nabírala formu, přidávala závaží. Radostně se smála, protože věděla, že až takto zvedne kilo a půl, bude pro ní inkontinence  jen divné slovo.  Dá-li si k tomu i bobuli proti stárnutí, budou se jí všichni chlapci od patnácti nahoru bát, protože její sexuální život bude prostě velká krása.

A já se bojím. Co když zruší pilates, až se ukáže, že jsou jeho účinky mizivé v porovnání s novým vynálezem?  Jak bude vypadat skupina žen vybavených touto pomůckou, která s úsměvem před zrcadlem posiluje pánevní dno? A jak se probůh bude takový sport jmenovat?

Je-li alternativa k podnětům, které mi poskytují krásy pobytu na mateřské dovolené, prostředí prodchnuté podobnými nápady, bojím se vyjít znovu ven!

Autor: Zuzana Hubenakova | pátek 28.2.2014 22:43 | karma článku: 28,16 | přečteno: 2386x
  • Další články autora

Zuzana Hubenakova

Lidl lidem

26.4.2019 v 13:01 | Karma: 44,82

Zuzana Hubenakova

Hommo cestovatelus

16.4.2019 v 8:57 | Karma: 26,16

Zuzana Hubenakova

Proč nemám co do úst

26.3.2019 v 14:20 | Karma: 36,31

Zuzana Hubenakova

Zázračný lék na chřipku

8.2.2019 v 14:45 | Karma: 41,34

Zuzana Hubenakova

Mechanismus automechanismu

14.1.2019 v 11:40 | Karma: 26,79