Zásadní prohlášení (potenciálního) poslance

Toto prohlášení by měli podepsat všichni, kteří se budou ucházet o přízeň voličů do Poslanecké sněmovny. Ne politické strany, ale jednotliví, konkrétní lidé, kterým pak dáme svoji důvěru a hlas. Kteří nás pak budou zastupovat a vytvářet podmínky pro život.

Já, (doplnit jméno kandidáta), slibuji na svou čest a svědomí, že práci poslance budu vykonávat jako své jediné zaměstnání, své povinnosti poslance budu vykonávat řádně, svědomitě a mou hlavní motivací bude pouze prospěch České republiky.

Uvědomuji si, že mým hlavním úkolem je spravedlivá legislativa, osobně se proto zasadím, aby nevyhovující a špatné zákony byly co nejdříve nahrazeny novými a lepšími. Při projednávání zákonů budu poslouchat své svědomí a ne hlasy našeptávačů a lobbyistů.

Odmítám jakékoliv propojení mezi mocí soudní, výkonnou a zákonodárnou.

Odmítám propojení soukromého podnikání se státní správou. Veškeré státní zakázky musí být naprosto transparentní, potřebné a pro stát výhodné.

Odmítám další nesmyslné zadlužování České republiky. Pokud budou transparentní jednotlivé kapitoly státního rozpočtu, není nutné vytvářet nové dluhy.

Odmítám institut poslanecké imunity tak, jak je předkládán. Imunitu chápu jako ochranný nástroj pro mou osobu během politické rozpravy na jakémkoliv místě. Imunita nemůže chránit trestné činy. Proto se po zvolení postarám o změnu.

Uvědomuji si svou osobní odpovědnost, proto pokud nesplním výše uvedené, dobrovolně složím svůj mandát a veřejně označím škůdce, díky kterým nebylo možné změny provést.

 

Žádám všechny politické strany, které budou sestavovat kandidátky do příštích voleb, aby všem kandidujícím nechali toto prohlášení podepsat a tuto skutečnost propagovali na svých kanálech. Dále žádám všechny voliče, aby ty, kteří toto (nebo podobné) prohlášení nepodepíší, nevolili do Poslanecké sněmovny.

 

Děkuji a přeji všem hezký den

 

 

Petr Hroch Binder

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Berka | pátek 9.8.2013 17:17 | karma článku: 17,78 | přečteno: 592x