Realityshow, kde se hraje o miliardy

Není to žádná novinka v médiích, přesto má skvělou sledovanost, brutální pravidla a luxusní výhry.  

Do této soutěže, která probíhá na základě zákona, se hlásí tisíce soutěžících. Na rozdíl od jiných soutěží se mohou hlásit stejní soutěžící stále dokola. I ti, kteří si již nahrabali a dokonce ani neprokázali žádné schopnosti. Až na jednu. Totální asertivitu.

Hlavní výhrou v této soutěži je disponování s kvalitou života několika milionů lidí. Paradoxem je, že stejní lidé zároveň zasedají i v porotě. Mnozí porotci ovšem za sebe nechají rozhodovat jiné. Snad proto, že si na tak důležitou pravomoc netroufají.

Největší šanci v soutěži uspět mají ti, kteří porotě namažou nejvíce medu kolem úst. Lhostejno, zda ten med je vůbec produktem pracovitých včel nebo jen sladkým chemickým koktejlem plným jedu. Důležité je naslibovat co nejvíce nesmyslů, vyvěsit co nejvíce hesel a billboardů.

Mnoho ze soutěžících se dokonce snaží uplatit porotu propiskou, pamlskem, igelitkou či balónkem. A porota se před hlasováním hádá, komu má dát svou důvěru. Do krve se přou o to, kdo lže nejlépe. Porota zapomíná, nevěří, nechápe, podléhá, pálí se, odporuje.

Pak nastane den velkého zúčtování. Porota může jít hlasovat. Je to ovšem o něco složitější, než poslat textovku a tak se hledají výmluvy, proč tam nejít. Nakonec se zjistí, že výsledek megashow ovlivní pouze něco přes polovina poroty. Ostatní se ostýchají, musí na chalupu, mají kašlíček, kašlou na to.

A výherci? Ti zapomenou na sliby, vrhnou se na miliardy, které jim nepatří. Chytnou imunitu, kterou nutně potřebují a přejí si, aby se další porota sešla za co nejdelší dobu. A porota? Zaleze si do hospod a vykřikuje, jak to bylo celé na prd. A ti soutěžící, co nevyhráli? Dobrá otázka. Uvidíme.

Realityshow, kde se hraje o miliardy. Miliardy nás všech...

 

Petr Hroch Binder, soutěžící i porotce

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Berka | úterý 8.10.2013 12:03 | karma článku: 31,65 | přečteno: 3745x