"Pro Boha, ty volby 8-9. října být musí",

zvolal atheista Topolánek a komunista se socdemákem mu tleskali. Krásná předvolební estráda v přímém přenosu, která ukázala všechna "řešení", "oranžové" i "rudé" předvolební programy. Doufám, že všichni budoucí voliči dobře slyšeli termíny "státní zájem", "ústavní krize", "10 miliónů voličů", "selský rozum" i to z kterých úst zazněly.

 Největší parlamentní strany opravdu mají na všechno "řešení". Pakliže jim něco nevoní, okamžitě musíme najít cestu, jak problém odstranit, obejít, bagatelizovat, jenom ne systémově řešit, nedej Bože se podřídit. Rozhodnutí Ústavního soudu je třeba rychle zpochybnit, nejlépe jako neústavní. Kdyby jeho rozhodnutí bylo ústavní, je třeba používat velkých slov, že Ústavní soud jde proti zájmům státu, národa nebo vyvolává ústavní krizi. Komunista volá po tom, že tato vláda nemá žádný politický mandát a že 10 miliónů voličů si přeje předčasné volby. Tupolánek všemu nasadí korunu "selským rozumem", kdy Svobodovi s ledovým klidem říká, že jinak se o zpochybnění termínu předčasných voleb hovoří straně, která je na hranici volitelnosti a jinak předsedovi strany s 40% mandátem, že ty vynaložené náklady na volby jsou nesrovnatelné.  Bylo vidět, že tento argument byl myšlen naprosto upřímně. Pan Tupolánek a další pánové politici si asi s lobisty a prezidentem ČEZu na dovolené nedohodli financování dvojích voleb. A tak se v dnech příštích budou kroutit paragrafy, aby byli páni politici spokojení. Hlavně aby nebyla porušena ústava a koza se nažrala. Podle komunisty, prý klesá důvěra občanů v Ústavní soud. Soudruhu, zastane-li se Ústavní soud práva jednotlivce proti státu, nevím jak u Vás, ale u mě se stává naopak důvěryhodnějším. Na závěr debaty Tupolánek neopomene dodat, že se bojí, aby tato situace nebyla zneužita v předvolebním boji a že určitě výsledek voleb negativně ovlivní. 

 Tak taková "řešení" nám nabízejí předsedové parlamentních stran. K smíchu, pánové, není náš stát, ale Vy. Stydím se za Vás, že z Čech děláte Kocourkov.

Autor: Petr Berka   

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Berka | úterý 1.9.2009 23:50 | karma článku: 27,85 | přečteno: 1542x