Zákony na lidskou blbost?

Žijeme v absurdním světě. Evidentně to ale nikomu nevadí. Naopak. Dějí se věci, které rozptylují naši pozornost a odvádí nás od skutečných problémů. Jak jinak nazvat halasnou akci s trestním stíháním "největšího zlosyna" Bárty? To už opravdu bude policie řešit takovéto absurdní případy? Copak nemá nic lepšího na práci? Něco skutečného - chytání agresivních lupičů, usvědčování opravdových podvodníků a tak podobně?

Asi ne. Taková je poptávka veřejnosti a médií. To jsme se to dostali opravdu daleko... Diskuse o ničem, rozčilování se nad pseudoproblémy. A mezitím se náš prostor osobní svobody zmenšuje a zmenšuje a nikomu to nevadí. Hlavně že označený zlosyn bude dopaden!

Co vlastně Bárta udělal. Někomu snad dal nějaké peníze a ten někdo říkal, že to byl úplatek - ovšem nikdo není schopen definovat, co vlastně měl Bárta tím úplatkem získat. Jakou výhodu, jak se obohatil na úkor voličů? Že je jedna poslankyně nezkušená a naivní a nechá se manipulovat snad není trestným činem. A že to někdo na ní zkouší přes peníze snad taky není trestným činem. Neskonale hloupé pochopitelně je, že takoví lidé byli zvoleni do parlamentu. To jistě. Ale je to snad trestným činem? A kdo ho spáchal?

A co si ti poslanci o sobě myslí, že sami sebe považují za takové giganty, až musí policie řešit, že je někdo chtěl zmanipulovat a koupit? A my jim to všichni žereme - včetně policie. Tomu ani nemůžu uvěřit. Prosím vás - nepřikládejme jim větší důležitost, než mají. A že jsou novináři pitomci, že udělají aféru z každé hlouposti - vždyť to nemusíte číst:-)) Znám ze svého okolí tisíce případů, které by stálo za to vyšetřit, viníka označit, odsoudit a uvěznit. Ale protože je korupce na místní úrovni pro všechny strany výhodná, nikdo nic novinářům nenapráská, takže se o ní nepíše. A tady jsou úplatky skutečně trestuhodné - protože jde o rozkrádání našich peněz. Tady by se měla policie realizovat. Ale trapné tanečky okolo jedné naivní poslankyně, která je dotčená, že si někdo chtěl možná koupit její loajalitu? Proboha - vždyť je to jedno - koupená nebo nekoupená - pořád nemožná:-))

A tak si tady žijeme... Bojujeme s korupcí a čím více se o tom mluví a policie stíhá označené "zlosyny" zcela mimo mísu (Bárta, Drobil), tím víc nám ta korupce nějak bují. Řekla bych, že bude něco fatálně špatně. Přijímáme nové a nvé zákony a ono nic. Možná to dojde tak daleko, že budeme stíhat už jen úmysl - ať to vymýtíme od kořenů. A to bude doopravdy řachanda! Konečně budeme mít zákony na všechno - i na lidskou blbost. Ale korupce bude ještě víc, podvodů bude ještě víc. A tak to půjde pořád dokola. Až do té doby, než přijde někdo, kdo konečně řekne, že Král je nahý!

Některé věci se prostě zákony řešit nedají. Třeba korupce. A lidská blbost. A chamtivost. Korupce se dá řešit jen tím, že se omezí přerozdělování. Pak nebude koho a za co korumpovat. Jiné cesty není... A když nechceme mít v parlamentu hloupé poslance, tak je tam prostě nevolme!

Tak jednoduché to je.

 

 

Autor: Eva Hrindová | sobota 25.6.2011 10:32 | karma článku: 16,55 | přečteno: 1265x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Všude samý Babiš

1.2.2017 v 15:53 | Karma: 11,87

Eva Hrindová

Fíkové listy v politice

27.8.2016 v 16:45 | Karma: 32,05