Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jafava

25. 6. 2011 16:00
Vzhledem k tomu, že jsem u toho nebyla a na vlastní oči nic

neviděla, tvrzení o darech, úplatcích nebo půjčkách, tak jak jsou prezentována našimi novináři, opravdu pro mne nejsou k uvěření. Možná stouply náklady některých novin a časopisů, možná je někteří lidé i kupují, ale to neznamená, že napsané vystihuje skutečnost.

Jestli někdo majetný svým kamarádům a známým půjčuje nebo dává své vlastní peníze, případně je platí za nějakou práci, je případný prohřešek na straně příjemců, kteří tento svůj příjem neuvedli v příslušném daňovém přiznání. A že je možná přeplácí, to už je jeho osobní věc.

Je zajímavé, že se energie nevydává na tolik potřebné odhalování korupce při financování zakázek, placených z veřejných peněz. Asi není ta správná politická vůle.

Nějak mám takový divný pocit, že ODS je v posledním tažení a kope kolem sebe bez ohledu na budoucnost; míst aby jako nejsilnější strana stmelovala koalici a plnila po dohodě s partnery předvolební sliby, úsilovně pracuje na znemožnění koaliční vlády. To je moc smutné.

0 0
možnosti

NobodyWasHere

25. 6. 2011 11:30
vážená autorko,

to, že jak píšete, někdo někým zkouší manipulovat "přes" peníze je přímo definicí korupce, takže pokud to někdo zkouší na "nekušenou poslankyni", tak to rozhodně trestným činem korupce je.

Dále píšete, že ze svého okolí znáte xyz případů, které "by se měly" vyšetřit. A co jste pro to udělala, kromě neadresné poznámky ve Vašem blogu ? Nic - no tak si nestěžujte a buďte ráda, že se, tuším, našim soudruhům poslancům nepodařilo včlenit oznamovací povinnost o korupci do zákona. Jinak byste se touto poznámkou dopustila trestného činu neoznámení korupce.

0 0
možnosti

Eva Hrindová

25. 6. 2011 11:56
Re: vážená autorko,

žádného korupčního jednání se neúčastňuju... nemám zájem o veřejné peníze v jakékoliv formě. neucházím se o žádné granty ani zakázky - takže těžko můžu něco ohlašovat. Na to tady máme jiné.

Nezlobte se na mě, ale já si to umím pohlídat sama - aby mě nikdo nemanipuloval. Na to nepotřebuju žádné zákony ani dohled policie. A jestli mě někdo umí "zmastit", tak je to moje blbost:-)) A stejné bych očekávala i od poslanců - a jestli je někdo tak pitomý, že se nechá ovlivnit penězma, tak ho proboha nevolme!

0 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz