Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Návrat normálnosti - ještě to v ODS chvíli potrvá

Jsem členkou ODS v olomoucké oblasti a tady se už dlouho nedějí věci normálně. Vnitrostranická diskuse je ochromená, kritéria pro výběr kandidátů kamkoliv jsou pokroucená. K dokonalosti je dovedena práce s členskou základnou, která je totálně demotivovaná a utlumená. Jak jinak si vysvětlit jejich ochotu navolit prakticky kohokoliv kamkoliv, hlavně když to budou mít za sebou. Člověk, který se trochu snaží pracovat, si postupem času zvykne na ty reakce - kuloárovou kritiku hraničící s nenávistí, demonstrativní výprasky ve vnitrostranických volbách. Ano, mluvím z vlastní zkušenosti. A když se pak octnu na akci ODS, kde najednou věci fungují NORMÁLNĚ, jsem u vytržení. 

K tomuto zamyšlení mě inspiroval Petr Sokol. Mluvil na regionálním sněmu o tom, jak ODS musí začít zase věci dělat normálně. Ucházel se o nominaci na místopředsedu ODS proti Martinu Novotnému. Jeho projev byl o několik levelů výš, než to, co sděloval jeho protikandidát. I díky svému fungování v rámci celého regionu si tu nominaci vybojoval a to velkou převahou hlasů. Po dlouhé době jsem začala cítit, že v ODS mohou věci fungovat NORMÁLNĚ. 

NORMÁLNĚ (teď lžu, byla jsem dojatá) jsem se cítila taky při volbě předsedy. Projev a celý přístup pana profesora Fialy je pro mě tak silnou zárukou toho, že on bude fungovat NORMÁLNĚ. Je to tak velká naděje - pro mě osobně, že to má ještě smysl. Absolvovala jsem v ODS tolik výprasků, tolik nespravedlnosti... Mohla bych být adeptem na největší frustraci v ODS. Dělala jsem roky přesně ty věci, ke kterým pan Fiala vyzývá. Byla jsem otevřená, vyžadovala jsem dodržování stanov, kritizovala jsem protěžování lidí, kteří poškozovali ODS. Výsledkem je, že jsem nežádoucí osoba, která nemá šanci na zvolení nikam. To si nestěžuju, jsem už zvyklá:-) Využívám možnosti kandidovat především k tomu, abych mohla mluvit na sněmech. Pořád doufám, že to k něčemu je. A pak najednou absolvuju regionální sněm (jako host) a vidím na vlastní oči, že ve férově volbě zvítězí lepší kandidát! A pak dokonce na kongresu kandidát na předsedu říká věci, které mi mluví z duše, a kvůli kterým jsem tady roky dostávala na zadek! A dokonce zvítězí drtivou většinou! Najednou vidím, že se v ODS dějí NORMÁLNÍ věci...

Tím to ale končí. Pan předseda byl zvolen i lidmi, kteří svým dlouholetým konáním popírají to, k čemu pan Fiala vyzývá. Dokladuje to volba řadových místopředsedů. Čest výjimkám. Těžko lze chápat, že delegáti jednou rukou nadšeně zvolí Petra Fialu a pak stejnou rukou zvolí Evžena Tošenovského, který by mohl mít přezdívku "muž nevyužité šance". Obávám se, že stejně tak nevyužije své místopředsednictví. Opravdu potřebujeme ve vedení lidi, kteří jen tak "jsou"? Opravdu máme i nadále volit lidi za zásluhy a za to, že kdysi získali hlasy voličů? Ne, že by to nebylo hodnotné, ale všichni moc dobře víme, jak se dalo dostat či spíše nedostat na kandidátky. Zrovna pan Tošenovský o tom něco ví... Dohody jihomoravského a moravskoslezského regionu a možná středočeského byly na probíhajícím kongresu tak zřejmé, že jen naiva si to nedá dohromady. Skoro je mi stydno, že jsem z Moravy. Jeden dobrý Fiala nevyváží to ostatní nedobré, co do celostátu přinášíme.

Nakonec je ale ten celý výsledek kongresu NORMÁLNÍ. Těžko jsme mohli očekávat, že najednou všichni prozřou a to, co roky bylo špatné a zlé, se přemění na dobré a skvělé. Osobně to nevzdávám a ještě daleko otevřeněji se budu snažit měnit věci ve svém okolí. Bez toho to toiž nepůjde a je zcela lhostejné, jací místopředsedové byli navoleni. Férový a respektuhodný předseda je víc než dost! Po tom, co jsme v minulosti s našimi předsedy absolvovali. No, koho jsme si navolili, toho jsme tam měli.

Čeká nás velký kus práce - to největší a nejnáročnější bude to, co vypadá jednoduše - začít dělat věci NORMÁLNĚ.

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Hrindová | neděle 19.1.2014 11:29 | karma článku: 4,75 | přečteno: 153x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Všude samý Babiš

Jakoby ani nebylo jiného tématu. Ale vypadá to komicky, když zloděj volá „chyťte zloděje“. Protože přesně tak se ten „hon“ na Babiše dá interpretovat.

1.2.2017 v 15:53 | Karma: 11,87 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Naštvané matky píšou francouzským policistům

V naší skupině Naštvané matky si přejeme, aby policie a armáda fungovaly normálně a to ve všech zemích. Dnes to tak bohužel není. Ve Francii se už proti tomu bouří samotní policisté. Není se jim co divit. A naše média mlčí...

24.10.2016 v 15:49 | Karma: 25,54 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Čtení knih - nejlepší boj proti fanatismu

Miluju knihy a nikdy nepřestanu. Přečetla jsem tisíce knih. Každý, kdo čte knihy, si trénuje mozek dobrým způsobem - v představivosti, ve fantazii, v pochybování. Je dobré lidi vést ke čtení, protože to je prevence totality.

10.9.2016 v 9:37 | Karma: 29,50 | Přečteno: 895x | Diskuse| Kultura

Eva Hrindová

Fíkové listy v politice

Když chcete něco zakrýt, zakryjete to fíkovým listem. A stávající politické strany toho potřebují zakrýt opravdu hodně. Nejvíce fíkových listů se na nás vyvalí v době voleb. To nám pěkně zpívají, protože nás lapají do klecí.

27.8.2016 v 16:45 | Karma: 32,05 | Přečteno: 906x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Může mít občanský postoj jen politolog?

Je to nešvar posledních let. Vyjevíte-li svůj názor na cokoliv, okamžitě začne být zkoumáno, zdá máte na vyjádření názoru dostatečné vzdělání. Nelíbí se vám nějaká stavba ve veřejném prostoru? Máte smůlu, pokud nejste architekt.

12.8.2016 v 15:11 | Karma: 36,61 | Přečteno: 981x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Černomořská flotila dále slábne. Zasáhli jsme korvetu Ciklon, hlásí Kyjev

21. května 2024  18:21

Ukrajinská armáda oznámila zásah ruské korvety Ciklon v Sevastopolu na Moskvou okupovaném...

Na Rychnovsku se střetl vlak s autem, tragickou nehodu nepřežili dva lidé

21. května 2024  18:15

Při dopravní nehodě auta s vlakem v Čermné nad Orlicí na Rychnovsku zemřeli dva lidé. Na místě...

Poslanci kývli na možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  17:55

Přímý přenos Poslanci schválili možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění. Pomoci to má těm,...

Carlson má pořad v ruské televizi. V prvním díle řešil klíšťata jako biozbraň USA

21. května 2024  17:46

Konzervativní americký moderátor Tucker Carlson spustil vlastní pořad na ruské státní televizi...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz