Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Klíč k rychlému posouzení mužů

Milé dámy! Znáte ty situace - někdy je třeba se rychle rozhodnout. Nebo máme málo informací a nevíme, jak z toho ven. Dáme nebo nedáme nějakému muži podporu, důvěru, či hlas? Podpoříme ve sporu toho nebo onoho, na čí stranu se máme přiklonit? Nebo se nám těžko dělá názor na někoho, koho známe jen zprostředkovaně - třeba přes média.

Díky svému působení v politice na nejnižší úrovni se mi podařilo vypilovat dobrý způsob na posuzování mužů. S kolegyněmi nám nezbylo nic jiného. Na schůzích se hodně volí a ti muži, kteří se většinou uchází o hlasy, jsou tak zaměnitelní a nudní. Často je vůbec neznáte a člověk si musí nějak poradit, pokud se chce rozhodovat sám za sebe. Postupem času ale zjišťuju, že naše legrační metoda se dá používat i v běžném životě. Někdy prostě nemáme tolik času, abychom si nějakého muže mohly dobře proklepnout. Nemůžeme zjišťovat, jestli je opravdu spolehlivý, jestli v životě prokázal zodpovědnost a férovost. Nemáme čas na to, abychom si ho otestovaly v zátěžových situacích a teprve pak se rozhodly, jestli to bude dobrý šéf, dobrý kolega, dobrý politik nebo jen někdo, komu dáme své sympatie...

Samozřejmě že nejdůležitější je vždy instinkt nebo chcete-li nějaký náš ženský šestý smysl. Společnost nás ale nutí tento instinkt potlačovat a my ženy ho někdy používáme málo a neřídíme se jim. Necháváme se oblafnout vzhledem, řečičkama a mnohé z nás naletí na různé kamuflující znaky - vzdělání, tituly, profesi, schopnost používat v řeči cizí slova a odborné termíny, atd...

Ale jsou věci, které se nedají zakamuflovat - ani postavením, ani profesí, ani penězma... A na ty se soustřeďte:-))

1. DÁ SE S TÍM MUŽEM FLIRTOVAT?

To je klíčová otázka. Muži, s kterýma se dá flirtovat jsou totiž uvolnění a sebevědomí přirozeným způsobem. Taky jsou to většinou džentlmeni a považují za normální se k ženám chovat hezky. To znamená, že se ženami necítí ohroženi. Takže mají v pořádku sebevědomí. Dovedete si představit, že flirtujete s nějakým machem? To nejde, že ano... Machové neflirtují, když tak jen se ženami, které chtějí dostat do postele. Prosím - nezaměňujte lehký inteligentní flirt se sexuálním obtěžováním! Mám na mysli jen takové to lehké jiskření, pocit, že vás ten muž bere vážně, že vás poslouchá a umí vám říct něco povzbudivého nebo hezkého. Tento způsob flirtování se toleruje i zadaným mužům a ženám. Úsměv, zájem, sympatie...

Jenže jsou muži, kteří to umí dobře zahrát a na první dojem vás fakt dostanou. Připouštím, že toto kritérium je třeba doplnit ještě něčím dalším, něčím, co by pomohlo vyloučit dobré herce a nezodpovědné frajírky.

2. CHTĚLA BYCH S TÍM MUŽEM SPOLUPRACOVAT?

Na doplňujíci kritérium potřebujeme trošku více času - trošku delší rozhovor nebo možnost muže chvilku pozorovat v akci. Při projevu, na večírku, při sportu.... A já si vždycky kladu otázku - šla bych s ním do společného podnikání? Zaměstnala bych ho ve své firmě? Dalo by se s ním obecně pracovat? Nejlepší muži pracovníci jsou ti, kteří moc nežvaní, ale něco konkrétně udělají. Takovému spolupracovníkovi taky většinou svěřujete nějakou zodpovědnost - za termíny, za peníze... A to všechno můžete nenápadně pozorovat a zjišťovat. Takové pomocné kritérium, které funguje obzvlášť dobře na politiky je toto: Koupila bych si od toho muže něco? Prodal by mi nějakou službu nebo výrobek? Nepotřebujete vědět skoro nic - stačí si jen toho muže představit jako prodavače:-) Vidíte to tam? Tohle pomocné kritérium funguje nádherně:-)

Výše uvedená kritéria dlouhodobě používám vždy tehdy, když mám málo informací nebo málo času. Někdy si taky zpětně prověřuju muže ve svém okolí. Znáte to, někdy vám tam něco nesedí a vy nemůžete přijít na to, co to je. Je spousta mužů, kteří umí hezky flirtovat a prožijete s nimi třeba příjemný večer nebo dobrý rozhovor. Ale pracovat se s nimi nedá. Nebo naopak dobří pracovníci, ale něco jim chybí. Jsou jacísi bezpohlavně výkonní. Nejlepší jsou ti, kteří mají obojí. A platí to všude. Nenechte se ošálit názory, že třeba politik nemusí být přitažlivý (a teď fakt nemyslím na krásu). Kdepak. Když nemá charisma a vy s ním prostě nemáte chuť flirtovat, tak tam je něco v nepořádku a ono se to někdy někde projeví. Tak to prostě je! Nejhorší je frustrovaný šéf a ještě horší je frustrovaný politik!

Milé dámy - nebojte se výše evedený klíč na posuzování mužů používat. Ulehčíte si tím život, protože nebudete svou důvěru a podporu dávat mužům, kteří si ji nezaslouží. A když tak na to myslím - při důsledném uplatňování obou pravidel by se výrazně zkvalitnila naše politická scéna a profitovali bychom z toho všichni!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Hrindová | pátek 11.11.2011 10:15 | karma článku: 20,86 | přečteno: 4545x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Všude samý Babiš

Jakoby ani nebylo jiného tématu. Ale vypadá to komicky, když zloděj volá „chyťte zloděje“. Protože přesně tak se ten „hon“ na Babiše dá interpretovat.

1.2.2017 v 15:53 | Karma: 11,87 | Přečteno: 389x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Naštvané matky píšou francouzským policistům

V naší skupině Naštvané matky si přejeme, aby policie a armáda fungovaly normálně a to ve všech zemích. Dnes to tak bohužel není. Ve Francii se už proti tomu bouří samotní policisté. Není se jim co divit. A naše média mlčí...

24.10.2016 v 15:49 | Karma: 25,54 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Čtení knih - nejlepší boj proti fanatismu

Miluju knihy a nikdy nepřestanu. Přečetla jsem tisíce knih. Každý, kdo čte knihy, si trénuje mozek dobrým způsobem - v představivosti, ve fantazii, v pochybování. Je dobré lidi vést ke čtení, protože to je prevence totality.

10.9.2016 v 9:37 | Karma: 29,50 | Přečteno: 895x | Diskuse| Kultura

Eva Hrindová

Fíkové listy v politice

Když chcete něco zakrýt, zakryjete to fíkovým listem. A stávající politické strany toho potřebují zakrýt opravdu hodně. Nejvíce fíkových listů se na nás vyvalí v době voleb. To nám pěkně zpívají, protože nás lapají do klecí.

27.8.2016 v 16:45 | Karma: 32,05 | Přečteno: 906x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Může mít občanský postoj jen politolog?

Je to nešvar posledních let. Vyjevíte-li svůj názor na cokoliv, okamžitě začne být zkoumáno, zdá máte na vyjádření názoru dostatečné vzdělání. Nelíbí se vám nějaká stavba ve veřejném prostoru? Máte smůlu, pokud nejste architekt.

12.8.2016 v 15:11 | Karma: 36,61 | Přečteno: 981x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Odpověď „západním štváčům“. Rusko se pustilo do taktického jaderného cvičení

21. května 2024  19:31,  aktualizováno  20:38

Ruská armáda zahájila první fázi manévrů, které zahrnují nácvik přípravy a použití taktických...

Jedna velezrada za druhou. Moskva zametá s vývojáři hypersonických střel

21. května 2024  20:20

Ruský soud poslal fyzika Anatolije Maslova na 14 let do vězení za vlastizradu. Ten obvinění odmítá....

Ukrajinská artilerie končí hladovku. Munice dorazila, přiznávají Rusové

21. května 2024

Premium Uprostřed samých špatných zpráv z fronty jedna trochu lepší: ukrajinská armáda podle všeho dostala...

Krásná kněžna Zaháňská ovlivňovala politiku Evropy. Skrze pletky, ví Vševěd

21. května 2024

Premium Ze školy o ní obvykle víme jen to, že pronesla větu „Šťastná to žena!“ a že šlo o majitelku...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz