Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Feministkou naruby a z donucení

Já jsem byla vždy sebevědomé a trošku tvrdohlavé děvče. Nelíbila se mi podřízená pozice žen. V dětství jsem vykřikovala na rodinných sešlostech, že se nikdy nevdám, protože se nenechám zotročovat nějakým ješitným mužem:-) A jak to dopadlo? Vdávala jsem se ve dvaceti a v jednadvaceti jsem porodila první dítě. Manželství a mateřství trochu obrousilo hrany mé rétoriky, ale ne úplně.

Prostě nesnáším nespravedlnost a hloupé předsudky. Ženy jsou stejně chytré jako muži a stejně šikovné. Vždy mi vadilo takové to předsudečné - to je ženská, ta to nezvládne. Dnes už vím - jak která a jak kdy. Nikdy jsem nebojovala za to, aby ženy za každou cenu někde měly být - ve vrcholných pozicích, v politice, v armádě nebo tak něco:-) Bojovala jsem za to, aby měly možnost volby. Proč? Protože jsem ji chtěla sama pro sebe...

Moje mateřství mě naučilo nejvíc. Ač jsem vždy brblala a od dětství jsem byla dost ambiciózní, jako matka jsem se dost stáhla. Intuice a moje pudy mi říkaly, že děti jsou nejvíc. Že potřebují moji péči a maximální soustředění. Našla jsem si klidnou práci a držela jsem se zpátky. Hodiny a hodiny jsem poslouchala dětské problémy, snažila se je motivovat a podporovat. A celou dobu jsem věděla, že ta trocha sebezapření a uskromnění se vyplatí. A vyplnilo se mi to - děti jsou dospělé a samostatné a já si teď můžu žít svůj život a mám ho ještě celou půlku před sebou. Není to parádní?

Takové ty genderové specialistky moc nemusím, tlačí ženské násilím někam, kam se jim nechce. Proč by měly být ženy v politice za každou cenu? Proč by měly bojovat s muži, aby v korporátních firmách dělaly kariéru? Vždyť je to otrava a komplikace a odvádí ženu od dětí, které ji prostě potřebují. Něco jiného je, když jsou děti větší. Nikdy nezapomenu na debatu v olomouckém Divadle hudby, kdy jsem odmítla koncept navrhovaný Kateřinou Jacques. Chtěla, aby politické strany měly dětské koutky a na schůze tak mohly chodit i ženy. Proboha proč? Proč bych měla tahat děti někde po schůzích? Není lepší pár let počkat, až děti trochu odrostou?

Jsem proti kvótám a to zásadně. Feminismus tak, jak ho vidíme dnes, je mi odporný. To ale neznamená, že se mi pořád příčí podceňování žen a jejich odsouvání do podřízených pozic. Typické jsou reakce hloupých mužů, kteří když nemají argumenty v diskusi s ženou, zaútočí na její ženství. Sama jsem častokrát byla posílána ke sporáku:-) To je podlé a slabošské. Ale to jsou ty nejmenší problémy, které dnes ženy u nás trápí. S tím se každá žena rychle vypořádá. Co by ženy v jiných zemích daly za takové problémy! 

Trápí mě totiž postavení žen v islámu. To je absolutně nechutné a pro každého rozumného člověka nepřijatelné. Tady by feministky měly řvát a to 24 hodin denně! Místo toho vidíme mlčení v lepším případě a v horším případě feministky pějí ódy na zahalování. Dokonce žblebtají nesmysly, jak je to zahalování osvobozující! Je mi z celého genderového hnutí na nic. Pokud jim skutečně jde o rovnoprávnost ženy, měly by stát v první linii a na barikádách zvedat prapor osvobození ženy v islámu. Jenže ony to nedělají. Místo toho se navážejí do těch, kteří se na problém islámu a na násilí na ženách snaží upozorňovat.

A tak jsem zase byla donucena zvednout prapor feministky. Snažím se šířit osvětu a upozorňovat na nechutnosti typu obřízky, vraždy ze cti, kamenování. To všechno se dnes ženám děje - pár stovek kilometrů od nás. A naše profesionální feministky mlčí. Bohatě placené z veřejných zdrojů mudrují nad kvótami a jinými chuťovkami, které ženy absolutně nezajímají. A za jejich mlčení nám tady naše spoluobčanky konvertují k islámu, trpí násilí od svých manželů, některé podstupují obřízku a časem možná litují svého kroku. Jenže z islámu není cesta zpátky. Možná - kdyby viděly, že se o tom ponížení ve společnosti mluví a odsuzuje se, třeba by našly sílu vymanit se. A mladé ženy by stokrát zvažovaly, jestli konvertování k islámu je ta správná cesta...

 

 

Asi se bude muset zformovat jiné hnutí feministek. Hnutí normálních žen, které se nebojí říct nahlas, že násilí na ženách je špatně - vždy a všude. A to i tehdy schovává-li se za barevnou fasádu vymalovanou z hezkých řečí o náboženství. 

 

  

  

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Hrindová | čtvrtek 9.4.2015 14:35 | karma článku: 42,53 | přečteno: 5105x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Všude samý Babiš

Jakoby ani nebylo jiného tématu. Ale vypadá to komicky, když zloděj volá „chyťte zloděje“. Protože přesně tak se ten „hon“ na Babiše dá interpretovat.

1.2.2017 v 15:53 | Karma: 11,87 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Naštvané matky píšou francouzským policistům

V naší skupině Naštvané matky si přejeme, aby policie a armáda fungovaly normálně a to ve všech zemích. Dnes to tak bohužel není. Ve Francii se už proti tomu bouří samotní policisté. Není se jim co divit. A naše média mlčí...

24.10.2016 v 15:49 | Karma: 25,54 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Čtení knih - nejlepší boj proti fanatismu

Miluju knihy a nikdy nepřestanu. Přečetla jsem tisíce knih. Každý, kdo čte knihy, si trénuje mozek dobrým způsobem - v představivosti, ve fantazii, v pochybování. Je dobré lidi vést ke čtení, protože to je prevence totality.

10.9.2016 v 9:37 | Karma: 29,50 | Přečteno: 895x | Diskuse| Kultura

Eva Hrindová

Fíkové listy v politice

Když chcete něco zakrýt, zakryjete to fíkovým listem. A stávající politické strany toho potřebují zakrýt opravdu hodně. Nejvíce fíkových listů se na nás vyvalí v době voleb. To nám pěkně zpívají, protože nás lapají do klecí.

27.8.2016 v 16:45 | Karma: 32,05 | Přečteno: 906x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Může mít občanský postoj jen politolog?

Je to nešvar posledních let. Vyjevíte-li svůj názor na cokoliv, okamžitě začne být zkoumáno, zdá máte na vyjádření názoru dostatečné vzdělání. Nelíbí se vám nějaká stavba ve veřejném prostoru? Máte smůlu, pokud nejste architekt.

12.8.2016 v 15:11 | Karma: 36,61 | Přečteno: 981x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

„Podívejte, vychází Země!“ Fotografie z Apolla 8 změnila lidstvu pohled na svět

15. května 2024

Seriál Země jako nádherné a životem překypující umělecké dílo uprostřed nicoty. Přesně tak zachytili naši...

Kočka, Rittig a další. Projekt mapuje, kdo ukrývá peníze v dubajských bytech

14. května 2024  22:46

Mezinárodní investigativní projekt Dubai Unlocked zmapoval, jak se dubajské nemovitosti staly...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz