Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bývalí členové ODS - spojme se!

Byla by to docela síla. Možná by ten počet bývalých členů vydal na jednu celkem slušnou politickou stranu. Možná by ta strana měla více členů, než všechny ostatní pohrobkové strany... Je otázka času, kdy se objeví někdo, kdo bude mít silnou motivaci tyhle odpadlíky sjednotit a spojit. V zájmu opravdové pravicové politiky. Já na to čekám už pěkně dlouho. 

Občanskou demokratickou stranou prošlo už dost lidí. Všechno to byli lidé, kteří byli ochotni posouvat veřejné dění smysluplným způsobem. Nešlo jim o kariéru ani o zisk. Ano - zní to jako chiméra, ale já jsem takových lidí v ODS potkala dost. Ostatně sama se k nim počítám. Ale už v ODS nejsou, nezaplatili členské příspěvky, protože byli ostrakizováni za své nezávislé názory, byli dlouhodobě znechucováni změnou politiky, kdy se vytrácely vize, měnily motivace.

Ti všichni teď někde jsou. Někteří možná přešli do TOP09, kde asi nejsou příliš spokojeni. Někteří přešli do Strany svobodných občanů. Ale většina zůstala bezprizorně ve veřejném prostoru viset. Nepřestoupili do žádné jiné strany. Proč taky? Opravdoví pravičáci jsou prostě konzervativní a nemění své priority podle hesla - kam vítr, tam plášť.

Jsou to lidé zkušení a znalí - ví, jak funguje vnitřní demokracie, nejsou to žádní naivní snílci, topící se v utopických představách o lepší a čistější společnosti, kterou povede bezchybná morální autorita:-) Většinou to jsou lidé, kteří nikdy od státu nic nechtěli, uměli a umí se sami o sebe postarat - živnostníci, OSVČ, vědci. Byli z ODS vytlačeni mladými všehoschopnými kariéristy, kteří umí perfektně vysávat veřejné rozpočty - obecní, státní, evropské. Ale tuhle schopnost přejali i ti starší - různí starostové a komunální politici, kteří si z veřejné služby udělali dobrý byznys. Jejich hlavní aktivitou je se udržet v luxusních kancelářích radnic a obecních úřádů. Čest vyjímkám! V ODS je spousta starostů z malých obcí, kteří poctivě bojují se státní mašinérií a snaží se své malé obce nezadlužit a v rámci možností je rozvíjet. Bohužel je to dnes velmi náročné a tihle nadšenci už nemají sílu nějak se prosazovat uvnitř strany. Vždyť kdo by mohl konkurovat těm krasořečníkům vyškoleným za evropské peníze v kancelářích různých sekretariátů? Všem těm přeborníkům ve vymetání různých míst na ministerstvech, bez jakékoliv reálné zkušenosti ze skutečného tvrdého života, kdy vydělat jednu jedinou korunu je čím dál náročnější? A proč taky? 

Trend, kdy z ODS odcházejí nezávislí lidé - především nezávislí na veřejných rozpočtech - je dlouhodobý a nevidí ho jen totální pitomec. Jesltiže vedení ODS vydává setrvalý odliv členů za pozitivní očišťování od kmotrů, je to jen poslední facka všem těm, kteří v ODS hájili pravicovou politiku - jen tak, nezištně. Dnes už jim tato strana nemá co nabídnout.

A tak nám tady roste docela velká skupina zkušených lidí, kteří by uměli posunout veřejné dění směrem k efektivitě a k nastartování pozitivních změn. Co s nimi? Kdo je osloví? Neměli by se nějak spojit? A zkusit třeba ještě něco s ODS udělat? Nebo spojené úsilí nasměrovat nějakým jiným směrem? Nabídnout lidem ve volbách něco rozumného, nenechat je tápat mezi všemi těmi zoufalými uskupeními neukotvených protestních a naivních stran? Co vy na to - vždyť vás to musí mrzet stejně jako mě? Vždyť vám z toho poklesu úrovně veřejného života musí být mizerně - stejně jako mně! Nemáte chuť s tím něco udělat?

Bývalí členové ODS - přemýšlejte o tom...

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Hrindová | čtvrtek 11.4.2013 9:26 | karma článku: 23,39 | přečteno: 1012x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Všude samý Babiš

Jakoby ani nebylo jiného tématu. Ale vypadá to komicky, když zloděj volá „chyťte zloděje“. Protože přesně tak se ten „hon“ na Babiše dá interpretovat.

1.2.2017 v 15:53 | Karma: 11,87 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Naštvané matky píšou francouzským policistům

V naší skupině Naštvané matky si přejeme, aby policie a armáda fungovaly normálně a to ve všech zemích. Dnes to tak bohužel není. Ve Francii se už proti tomu bouří samotní policisté. Není se jim co divit. A naše média mlčí...

24.10.2016 v 15:49 | Karma: 25,54 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Čtení knih - nejlepší boj proti fanatismu

Miluju knihy a nikdy nepřestanu. Přečetla jsem tisíce knih. Každý, kdo čte knihy, si trénuje mozek dobrým způsobem - v představivosti, ve fantazii, v pochybování. Je dobré lidi vést ke čtení, protože to je prevence totality.

10.9.2016 v 9:37 | Karma: 29,50 | Přečteno: 895x | Diskuse| Kultura

Eva Hrindová

Fíkové listy v politice

Když chcete něco zakrýt, zakryjete to fíkovým listem. A stávající politické strany toho potřebují zakrýt opravdu hodně. Nejvíce fíkových listů se na nás vyvalí v době voleb. To nám pěkně zpívají, protože nás lapají do klecí.

27.8.2016 v 16:45 | Karma: 32,05 | Přečteno: 906x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Může mít občanský postoj jen politolog?

Je to nešvar posledních let. Vyjevíte-li svůj názor na cokoliv, okamžitě začne být zkoumáno, zdá máte na vyjádření názoru dostatečné vzdělání. Nelíbí se vám nějaká stavba ve veřejném prostoru? Máte smůlu, pokud nejste architekt.

12.8.2016 v 15:11 | Karma: 36,61 | Přečteno: 981x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Prosazovat důchodovou reformu chce koalice na mimořádné schůzi Sněmovny

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  13:50

Přímý přenos Nejtřaskavější bod z programu květnové schůze budou poslanci projednávat až příští týden, po...

Poslanci budou řešit ostrý výrok člena Rady ČT Veselého vůči Vašáryové

21. května 2024  13:39

Slovy člena Rady České televize Lubomíra Xavera Veselého vůči bývalé velvyslankyni v Rakousku,...

Soudu v Haagu se zatykači pomohla Clooneyová. Životy mají stejnou cenu, míní

21. května 2024  13:22

Při vyšetřování Mezinárodního trestního soudu (ICC), který v pondělí požádal o vydání zatykačů na...

Opatření jsou po atentátu přísnější, ale do věže se nezavřu, řekl Pavel na výjezdu

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  13:17

V továrně výrobce výbušnin a střeliva Explosii začala dnes dvoudenní návštěva Petra Pavla a jeho...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz