Znáte někdo nějaké palestinské mírové návrhy?

Přiznám se, že jsem mírně šokován tím, že se mi nepodařilo na internetu žádné mírové návrhy Palestinců objevit. Prosím proto znalce a příznivce Palestinců, aby mne na takové návrhy upozornili, abych je objektivně zachytil.

Zkusil jsem zadat různé varianty pro hledání na internetu v různých vyhledavačích, ale na žádný palestinský návrh jsem nenarazil. Třeba neumím zadat správný dotaz. Všude na mne vyskočí mírové návrhy Izraelců, mírové návrhy Američanů. Už popis na Wikipedii svádí k jednostrannému vnímání, protože se všude píše: izraelsko-palestinský konflikt. Někdo řekne, že je to podle abecedy, ale to je alibismus. Dlouhodobá a vytrvalá palestinská agrese by měla být vnímána jako palestinsko izraelský konflikt. Nicméně vládne mediální šílenství a podle toho všeobecná drzost palestinského lhaní roste a zachází ze strany spřátelených islámských organizací za hranici přijatelného vkusu.

Tak se spíše setkáváme s falšováním úplně všeho, zneužíváním každého faktu k jednostranným převráceným tvrzením, za něž nelze často postavit ani gram zdravého rozumu. Podobné šílenství vytváří trvale totalitní stát. Někdy si to připouštíme z pohodlnosti sami, že neumíme podle faktické situace pojmenovat správně určitou situaci. Je nezbytné o tom ve svobodné společnosti mluvit.

Zatím nikomu nepřijde divné, že na územích palestinské autonomie není žádná politická opozice. Politická opozice je v Rusku a píše o ní celý svět. Politická opozice je dokonce i v Číně a také o ní píše celý svět. Ví se a píše o opozici a jejím stíhání v Bělorusku, v Myanmaru, jen jaksi na územích palestinské autonomie nic, stejné je to snad již jen v Severní Koreji, protože o opozici slyšíme tu a tam i v Íránu nebo dokonce i v Saudské Arábii.

Proto se rád seznámím se situací opozice na Palestinském území, se situací žen a homosexuálů, s pocity židovské menšiny, pokud vůbec nějaká existuje. Není náhodou Palestinská autonomie již dávno klerikální diktaturou a silně národním státem, který neplánuje nějakou otevřenost vnějšímu světu? Jsem pln očekávání nad tou smrští nových pozitivních faktů o palestinském mírovém postoji. Díky předem za informační pomoc.

 

Autor: Zdenek Horner | úterý 1.6.2021 8:18 | karma článku: 28,52 | přečteno: 437x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 27,63

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 29,86