Vedeme dialog, neřídíme lidem myšlenky, svobodné poselství nejen Číně a Rusku

Skuteční přátelé se mohou i ostře pohádat, ale nic to mezi nimi nezmění, pokud je to upřímné přátelství. Tendence k řízení myšlenek lidí je klíčovou představou totalitního směřování. Rozčilovat se, argumentovat, ale nic víc.

Na zdejším blogu je jenom málo podpory svobodomyslným myšlenkám a hnutím. Téměř úplně se mlčí k totalitnímu nátlaku na Hong Kong. Myslím, že nedělají tamní usměvaví papaláši politiku jedné Číny dobře. Po návratu pronajatého území Číně velmoc něco naslibovala, ale realita je zcela jiná. Nápadně se to podobá našim ohromným čínským investicím. Zprostředkovatel čínsko českých vztahů ze strany Číny zmizel někde v propadlišti čínských dějin. Od té doby si Čína, asi stejně jako nyní i Rusko, myslí, že si lze totalitní loajalitu nakoupit. Když někdo při průjezdu amerických jednotek zemí na ně vystrčí zadek, má z toho problémy, ale nezmizí v gulagu bez soudu na dlouhá léta.

Velmocenské tendence tu a tam mají mnozí jiní. Pamatuji, že francouzský prezident Chirak reagoval na nějaký náš myšlenkový nesoulad s ním replikou, že bychom měli mlčet. Ale sankce či přerušení kontaktů se nekonalo. Soudím, že Česko rusko čínský bojkot přežije. Ať si třeba naši číno či rusofilovští podnikatelé zařídí tamní občanství a podnikají výhodně a svobodně tam. Možná přijdeme o nejbohatšího Čecha Kellnera, ale bude to vykoupeno hrdostí skutečných vlastenecko svobodomyslných postojů. Však on zase zbohatne někdo jiný a zase bude nejbohatší Čech.

Pravda je, že jinak musíme zatknout a zavřít (nejlépe bez soudu) primátora Hřiba a vydáme ho do Číny. Co je osud jednotlivce proti vlastenecké prosperitě miliónů? Hned potom zatkneme a předáme do Ruska zastupitele Prahy 6. Nehodláme tady trpět nacistické zastupitelstvo. To by také nějaký další škarohlíd mohl chtít po dceři maršála Koněva omluvu za ruské okupační manýry. To nic, vydáme je v zájmu prosperity všechny. Vlastizrádce.

Doufám, že voliči dobře poslouchají, jak se které partaje a pavlače nyní chovají a osolí jim to v příštích volbách.

 

 

Autor: Zdenek Horner | pátek 13.9.2019 8:57 | karma článku: 13,07 | přečteno: 313x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 29,98

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,12