Vánoce nepřeji

egoistům, válečným štváčům a neonarcistům. Musí to pro ně být utrpení mít takové výdaje s obdarováním, vztek z odpouštění. Člověk se až obává, že přestanou být křesťany, přestoupí k islámu a evropské hodnoty budou jen …

… minulostí.

Osvobození od Vánoc, a vůbec pletich pseudohumanismu, tolik symbolizovaných marnou smrtí Ježíše Krista, by mělo zachránit alespoň část evropských hodnot. Křesťanství to nebude, ale svoboda anarcho kapitalismu, ta ano. Svoboda za peníze, ať jsi je vydělal, kde vydělal. Ochrana těch peněz, ať jsi je vydělal, jak vydělal.

Ježíšek se narodil v totalitním režimu, kde mu šlo okamžitě o život, a tak musel světlo světa spatřit on the road ve chlévě mezi zvířaty. Sice se tam sjeli králové mágové, což naštěstí nevyvolalo žádný rozruch, takže to nevedlo k jejich zatčení. Ježíšek pak putoval s rodiči do Egypta, do země nesvobody odkud Mojžíš svého času vyvedl původní židovský národ. Inu časy se mění. Tam kde kdysi bylo jařmo najednou disent nacházel útočiště.

Po návratu Ježíše do Jeruzaléma očekávali mnozí, že se postaví Ježíš za pravdu do čela teroristického odboje Židů proti Římanům a jako silný spasitel Římany porazí a vyvede z nesvobody. A když to odmítl a znepokojoval veřejnost svými básnickými fantaziemi na hoře, neměli již dál Židé náladu na podobenství a požadovali jeho ukřižování. Ježíš Kristus naštval i levici, když prohlásil: „Dej císaři, co je císařovo.“ Taková nehoráznost nutit lidi platit daně.

Vánoce by zanikly, kdyby přestalo být volno a všichni museli do práce pracovat na císaře pána.

Neonarcisté by si mohli užít vyleštěného zrcadla do sytosti a neobávat se kosti v krku, protože to dušení jim nijak nesluší. Váleční štváči by mohli napsat dalších deset apelů na podporu pravdivých válečných stran a egoisté dál bohatnout.

V poslední době musíme také uvažovat, že obyčejný Ježíšek může velmi iritovat našeho spojeneckého Santu Klause a jeho plně nadšená nepodpora by mohla znamenat zjevně úmyslnou podporu Dědka Mráze.

Přiznám se, že já dál budu slavit tajně Vánoce. Pilně cvičím a oprašuji staré koledy i nové koledy a doufám, že si vykoleduji nějak ten polibek a obejmutí navíc. Já vím, nic zajímavého a zpeněžitelného. Ale takhle to my lidumilové máme. Každý, jak umí. A pokud bude o Vánocích někdy referendum vyhlášené premiérem Okamurou, pak budu hlasovat proti Vánocům, již kvůli těm egoistům, ale také proto, že ve sklepě máme skvělou akustiku a nikoho koledováním si nebudeme nijak iritovat.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdenek Horner | úterý 19.12.2023 13:42 | karma článku: 20,98 | přečteno: 616x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,67

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,13