Tak co, už zavřeli Svobodu?

Ještě ne? Nicméně poučení z krizového vývoje máme na stole v novém kabátku. Netušil jsem, že se toho dočkám. Vážně mu položili důraznou otázku: Opravdu si to, co jste řekl, myslíte? Svoboda dostává na frak.

Když mohou být poslanci za ANO posměšně pojmenováni otroky, pak lze na oplátku ministryni Černochovou titulovat obdivně kněžkou války. Poezie a švanda musí být. Docela si dovedu představit s jakou vervou bude zanedlouho ministryně strhávat z ramen Svobody hodnostní epolety. Svobodu je třeba degradovat. Neutralita u vojáka není možná. Nějaké mezinárodní sportovní postavení pro vojáka, byť olympijského vítěze není možná. Jasné postoje milánkové!

Nejsmutnější ovšem je, že MOV a potažmo místní její kontaktní činitel Svoboda mají pravdu. Není právní důvod, přes všechnu ideologickou agresi, kolektivně postihovat sportovce za agresi, kterou vede jejich vláda. Kolektivní vina je cesta do pekel, to ví každý věřící ve Svobodu.

Pokud bychom totiž trvali na kolektivní vině za agresi, kterou vede, vedla a dodnes využívá nějaká země, pak bychom měli uznat vyloučení a izolaci od sportu i pro tyto země. Nebudu se vracet k notoricky známým případům kolem Izraele, které jsou dnes již tak zprofanovány a znejasněny, že by si člověk sapiens sapiens musel připustit, že nikdo už neví, kde pravda začíná a kde končí.

Máme tu jiný případ. Británie okupuje nadále Malvíny – Falklandy u Argentinských břehů. Jde o agresi odsouzenou stejným shromážděním a stupněm rezoluce, jako agrese ruská. Trvám tedy na vyloučení všech britských sportovců ze všech sportovních akcí napříč světem. Pokud by snad Francie uvažovala o účasti britských sportovců na olympiádě, je třeba jim olympiádu odebrat a nechat ji pořádat třeba v Indii.

V každém případě jsem v duchu se Svobodou. Různí váleční blázni a válečné kněžky nesahají ani po paty. Už se těším na nějakou Trčálkovu šaškárnu, která jistě svobodně prokáže, že svoboda prostě není nic svatého .)

 

Svobody pokus o popel na hlavě

Argentinské stanovisko k Malvínám - Falklandám

 

Autor: Zdenek Horner | čtvrtek 30.3.2023 17:22 | karma článku: 38,79 | přečteno: 1130x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 26,21

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 29,86