Sweet brexit aneb nenechte umrznout bližního

Nechme šílející Británii jejímu konzervativnímu bláznění. Ať si sebemrskačsky nadělí the hardest brexit v konzervativních disproporcích. Nemusíme na kontinentě trvat na konzervativním pojetí velikášství, smíme být modernější.

Marně byste hledali v Bibli Svaté více než slovo MRÁZ. Vyskytuje se celkem 4x v kontextu ve dne horko v noci mráz, ale v souvislosti s mrazem nikdo neumírá, ani není ohrožen na zdraví. (Pro hnidopichy výpis z konkordance: 1 M 31, 40; Job 37, 9; Job 38, 29; Jer 36, 30) Nový zákon ani slovo mráz nepoužil.

Nabízí se vskutku filosofická a teologická otázka, dilema z největších. Pokud bible nezná smrt z podchlazení, znamená to, že jej bůh nestvořil a je skutečností vyhrazenou polárním oblastem? Všude, kde jde zmrznout, končí vliv žido-křesťanské tradice, horkého konzervatismu. Nyní by již i poslední kozervativci a tradicionalisté měli uznat, že na studeném protestantismu něco je. Popisuje totiž mnohdy cosi pro horké země neznámého, vymykajícího se zjevně pociťovanému stvoření. Jde o stvoření neviditelné, které je pro mnoho lidí bohužel svým významem nepřístupné. Jako Bible, tak i slovník jihu nezná problém zmrznutí, umrznutí, smrti ve smyslu podchlazení či mrazu.

 

 

Pokud trváme jen na skutečnosti, která je v Bibli popsána, a ostatní jevy pro žido-křesťana neexistují, podobá se pak zvláštní životní skutečnost jako neskutečná. Mnozí konzervativci již dlouho nechápou a nevěří, že někdo může ztuhnout až umřít na nějaký noční mráz. Potom je třeba, aby skutečnost byla politicky ohledána, zdali si nějací kacíři nevymýšlejí, že někdo zmrznul.

 

Matrika Strážovice

 

A jak to souvisí se Sweet (sweet = sladký) brexitem? Nenechte odpoutat svou pozornost něčím, co má ve skutečnosti jen malý význam pro mrznoucího bližního v nedalekém úvalu. Všímejte si prosím v těchto studených dnech, kde kdo a proč leží. Zavolejte pomoc, alespoň anonymně. Existují aplikace, které skryjí vaše číslo – najdete na internetu...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdenek Horner | pondělí 21.1.2019 12:44 | karma článku: 6,26 | přečteno: 468x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,66

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,13