Svoboda ohňostroje?

Silvestrovsko – novoroční rachejtle jsou podle mne zralé na národní referendum. Dal bych jejich zákaz do ústavy, protože to je otevřená tyranie poklidné veřejnosti. Je to i ukrutný děs pro zvířata. Řekněme konečně rázné pravicové

... NE!

Ačkoli bydlím téměř desetiletí na periférii metropole, přesto jsem každý rok obklopen palbou rachejtlí. V Praze to obnáší vždy nejméně tři hodiny výbuchů. Jasně. Lze si vzít polstrovaná sluchátka a pustit si do nich nějakou rajskou hudbu. Určitě nejsem tak netolerantní, abych nedokázal tu trochu ruchu jednou ročně strpět. Kdyby to ovšem bylo jen jednou ročně. I během roku slaví různí místní Onassisové jmeniny či narozeniny a podle délky výbuchů se pozná úroveň důležitosti nějakého významného místního výročí.

Že trpí zvířata není dnes pro asertivně nekorektní společnost žádný argument. Koneckonců známe nebývale okázalé rčení, že někdo trpěl jako zvíře, z čehož plyne, že je zcela křesťansky přirozené, když zvířata trpí pod nadvládou pánů tvorstva.

Nicméně když asertivně nekorektní aktivisté volají po svobodě, prohlašujíc současnou liberální demokracii za totalitu, mohli by s důležitou a volebně viditelnou nápravou této totality začít s bojem proti ohňostrojům. Samozvaní provozovatelé ohňostrojů se zřejmě domnívají, že mají ve společnosti většinu. Dokonce se domnívají, že jejich amatérské erupce někoho zajímají. Já však naopak od všech milých lidí ve svém okolí slýchávám stížnosti. Je to téma velmi vhodné na národní referendum. Navíc by se na jeho uspořádání mohlo natrénovat, jak taková referenda pořádat, zakládat a významově vyjádřit. Výsledek referenda by nebyl zas až taková škoda. Buď by vše zůstalo při starém nebo by konečně zavládlo relativní ticho a zvířatům ubylo jedno nepochopitelné trauma.

V jednadvacátém roce jednadvacátého století bychom se již mohli s tímto prkotino nešvarem vypořádat civilizovaně, sofistikovaně a demokraticky. Právě na tomto tématu se může veřejně osvědčit skutečná podstata politického postoje, zdali patříte k demokratické, svobodomyslné a slušně nekomunistické části společenské většiny nebo zdali patříte k neomarxistickým vítačům ohňostrůjců. Vždyť v rámci těch oslavných výbuchů by migranti mohli vnímat, a jistě již vnímají, ohňostroje, jež v islámu nemají, jako oslavu, pozvání a vítání k nelegální migraci čumilů k našemu sociálnímu bohatství. To by tak hrálo, aby tito … čučeli s podporou a zdarma na naše erupce blahobytu. Další variantou, v případně neprůchodnosti ústavního zakotvení antiohňostrojotroctví, je případné zpoplatnění ohňostrojů, ovšem za přísné kontroly EET pokladen. Ohňostrojné veřejné platební terminály si bude muset zakoupit každý rachejtleman na své náklady.

 

Autor: Zdenek Horner | pátek 1.1.2021 0:59 | karma článku: 22,13 | přečteno: 733x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,00

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,13