SPD a cesta lži

Včera na tiskové konferenci k jednání parlamentu Okamura s Fialou hřímali proti islámu. Konkrétně Okamura tvrdil, že kniha Základy tauhídu je v Německu a v Británii zakázána. Nejde o omyl, ale o vědomou lež.

Okamura dobře ví, že nejde o zákaz knihy, ale neváhá veřejnosti lhát, aby všechny vyděsil a sjednotil ve svaté válce vůči islámu.  Na jeho stránce si můžeme přečíst, že ví, že protagonisté islamismu, kteří pomocí knihy Základy tauhídu šířili islamistickou nenávist, mají osobní zákaz pobytu ve jmenovaných zemích. Zákaz knihy je něco jiného. Ani Mein Kampf není zakázán jako kniha. Ale propagace hnutí směřujících … ta zakázána je.

Bohužel se na tiskovce nenašel žádný pohotový novinář, který by tuto dezinformaci zpochybnil, byť jedovatě naivním dotazem. Proto tu bitvu s populistickým demagogem tak snadno prohráváme.

Sice nerad, ale v rámci spravedlnosti musím pochválit předsedu ODS Fialu, který reagoval na Okamurův opulentně demagogický projev na podporu referenda ihned na místě. Neváhal mu věcně vytknout nedostatky, které jednoduchým propojením indiánské prvobytně pospolné společnosti v Amazonii a například Komunardů při povstání v Paříži označil za příklady přímé demokracie. Vytknul mu rovněž rozpor mezi slovy a skutky, kdy sice nabízel Okamura diskuzi a dialog, ale bezprostředně po projevu se zdejchnul ze sálu.

Jedině okamžitou reakcí a ukázkově věcným způsobem se povede znevěrohodnit tyto pokusy nemocného populismu. Sledujte jejich lži a pište o nich a neváhejte jim oponovat.

Autor: Zdenek Horner | středa 28.2.2018 8:51 | karma článku: 19,96 | přečteno: 695x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 29,54

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,12