Satisfakce zpochybňování genocidia

Trénuji sice již nějakou dobu zachování klidu, když s něčím bytostně nesouhlasím, ale dnes se přiznám, nedokážu být klidný. Odložení trestního stíhání za zjevné zpochybňování genocidia je živá voda na neonacistický mlýn.

Možná je to dárek ke stému výročí vzniku republiky nebo připomínka, že v novém českém století budou některé otázky nelidskosti definitivně hrát prim. Odložení stíhání dvou předních pohlavárů SPD je naprosto šokující. Asi bych se smířil s tím, že se u soudu neprokáže, že to řekli úmyslně; že to neřekli v deliriu tremens; že to vůbec řekli apod. Ale odloženo bylo prý proto, že takové jednání, jakým je pohrdavé zpochybňování zločinů proti lidskosti, není trestné.

Co by tedy mělo být naplněním onoho § 405 trestního zákona? Existuje v této zemi vůbec možnost překročení nějakých jeho mezí? Zdá se, že nyní je jižPopírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia povoleno! Stačí nahlédnout do diskuze pod zprávou o tomto odložení, aby každému bylo jasné, jak nešťastné je to rozhodnutí. Někteří tam  v diskuzi  žádají pro „hrdiny“ odškodnění, protože jen řekli pravdu. Toto rádoby demokratické ustupování před neonacismem je fatální chybou, která povede nakonec k násilnějším střetům. Přiznám se, dnešek je pro demokracii tragickým a beznadějným dnem, velmi blízký jednání po Mnichovském diktátu. Budeme nuceni svou neblahou historii prožít znovu? Dojdeme snad dokonce k našemu soukromému českému pogromu na Romy? Když může kdokoli zpochybňovat cokoli do aleluja, pak se asi i vyhlazování spoluobčanů prostě odloží, jelikož to už nebude trestný čin, vraždit nepřizpůsobivé. Bude se to asi jmenovat „Pražské zákony“, a bude to o tom, že nepřizpůsobivý není člověk a kazí čistotu nejlepší české rasy.

 

Autor: Zdenek Horner | středa 17.10.2018 2:39 | karma článku: 8,99 | přečteno: 509x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 29,99

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,13