Metodika pravdy

Můžeme slavit. Čísla hovoří tak, jak si metodicky přejeme. Takže není pravda, co říkají ti, co používají nějaká metodicky nesprávná data. Pravdivá metodika je ta, kterou prohlásí za platnou vláda. Takže od inflace musíte odečíst …

metodicky jinak zvolená data  a přičíst je do jiného minulého období, kdy byla inflace prý také pravdivá.

Všichni, kdo si mysleli, že je inflace nějak nesmyslně vysoká, jsou pitomci, protože neodečetli nebo nepřičetli potřebnou metodickou částku pro komunikační období. No nevím jak vy, ale já nepotřebuji úřad, po kterém si musím data dopočítat nebo žádat o vysvětlení z informovaných metodických zdrojů. Statistický úřad je třeba zrušit a plně předat data do rukou vlády, aby se nemohly nadále konat veřejné dezinformace na ekonomická témata.

Momentálně nelze věřit vůbec žádnému číslu, o kterém vláda, ale i opozice hovoří. Za každou tabulkou a grafem vystaveným na kameru stojí nějaká metodika, která má vysvětlit cosi ve prospěch adorované strany. Straníci to mají jednoduché. Těm se rozešlou stranické tabulky a příznivci pak přesně vědí, jak ta, která statistika dopadla.

Díky této praxi dosáhla postfaktická společnost na samé dno, kterému metodicky říká vrchol, a nikdo nemůže dnes věřit nikomu a ničemu. Vše je připraveno pro „válečnou“ diktaturu. Čísla budou nařízena v zájmu spojenecké obranné politiky proti hybridní válce, kterou nevedeme, alespoň ústava a naše zákony takovou válku neznají. Ale to je jistě jen problém metodiky.

K čemu tedy statistický úřad? Vše se dá ad hoc nechat vypočítat outsourcingovými službami a nevydržovat úřad se zásadně drahou a zbytečnou agendou. Každý má kalkulačku na mobilu.

Važme si té svobody dnes. Protože zanedlouho budeme mít všichni statistický čip kolující v krvi. Dostaneme ho ve vakcíně proti dezinformacím. A proto, již dnes navrhuji základní text petice a znění zákona:

 

§1) Pryč se statistikou. Pryč s mnohostrannými daty. K jednotě dat bez centrálního úřadu. Toť správná metodika.

§2) Každému jeho tabulku. Každému jeho inflaci.

 

Změny textu poctivě posoudím a pozměňovací návrhy, které budou mít věcnou hlavu a patu zahrnu do petice pro parlament.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdenek Horner | středa 20.12.2023 14:53 | karma článku: 21,76 | přečteno: 416x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Hlas lidu, hlas Boží

8.5.2024 v 11:56 | Karma: 17,76

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,67

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,13