Mediální obluda Alexander Tomský

Dnes ve vysílání ČT24 po 15:00 se A. Tomský opět vyznamenal mj. prohlášením, že v Koránu je 313 citátů operujících s násilím. Redaktorka mu dala, zřejmě na pokyn režie, neuvěřitelný prostor k jeho diskriminační rétorice.

 

S odborníky propagujícími diskriminaci, ať již za účelem tzv. bezpečnosti nebo přímo z důvodů kulturního rasismu, se roztrhl pytel. Zrada vzdělanosti, která se dává do služeb politické prezentace diskriminačních modelů, zdali za peníze nebo z přesvědčení, je momentálně explozivní. Nebudu zde vyjmenovávat dlouhou řadu „zkažených intelektuálů“, stačí jeden typický příklad za všechny.

Alexander Tomský, český emigrant ve Velké Británii, by především měl vrátit diplomy týkající se teologie, protože o jeho lhaní o skutečnostech týkajících se náboženství by se dala napsat kniha. Naposledy jeho kvantifikace o násilných citacích v Koránu je zcela vycucaná z prstu. Profesor si dovolí veřejně říci, že někde četl … a podá zcela falešnou informaci. Je to zneužití akademického titulu. Jak by se vám líbilo, kdyby lékař ve vysílání „zalhal“ a řekl, že už máme univerzální lék na rakovinu, HIV apod.

Právě v tomto postupu vidím zásadní hrozbu postfaktismu, kdy ideologické dojmy nahrazují skutečná fakta. Nějaký „akademik“ pak neváhá zneužít autoritu svých titulů a ovlivňuje veřejnost svými bludy. Nejspíš se ze mě stane obhájce časového omezení vysokoškolských titulů. Prostě by se měla konat každých pět let atestace veřejných výroků každého akademika, která by mohla vést i k tomu, že bude titul odebrán. Myslím, že by si řada hlasatelů diskriminace dávala větší pozor na to, co veřejně vyplivne.

 

Autor: Zdenek Horner | pondělí 27.3.2017 15:59 | karma článku: 20,18 | přečteno: 2225x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,42

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,13