Lež a podvod se objímá s převracením pojmů

Občas je třeba poukázat na nepravosti, i když se za to člověk vděku nedočká. Jde o zdejší pravicové fanatiky. Exoty, kteří se neštítí organizovat si čtenost a karmu a ještě argumentovat kvalitou myšlenek.

Propagandou doby lidí, které bych označil za blízké neonacistickému pojetí světa, je zpochybňování pojmů, zejména jejich pochybným převracením. Tato demagogie je doprovázena útočností a napadáním, stejně jako chvástáním nad tím, jaké skvělé argumenty se nám předkládají. Nic proti kritice čehokoli. Sebereflexe je ukázkou duševního zdraví. Ale v drtivé většině zdejších normalizačně neonacistických příspěvcích o žádnou argumentaci nejde. Jde jen o jednoduchá tvrzení na bázi černá je bílá. Tedy v našem reálu: antirasističtí aktivisté jsou větší a nebezpečnější rasisti než údajní rasisti. Toto absurdní divadlo je jen těžko postižitelné, neboť se odehrává na samém okraji zákonných možností svobody projevu. Respektive, každá redakce se těchto zlotřilců v podstatě bojí. Všichni sice vědí, jak to s jejich smýšlením ve skutečnosti je, ale oni zatvrzele a podloudně svoji příslušnost zapírají a naopak obviňují z rasismu, fašismu či kdejakého extremismu všechny ostatní.

Technicky jim zdejší umělý úspěch zabezpečují dobře organizované sdílející skupiny na pravicových serverech, nebudu jim dělat reklamu tím, že bych je zde uváděl. Na jednom z takových serverů jsem přímo viděl seznam autorů, které je třeba usilovným klikáním podporovat. Že to dobře funguje, jsem poznal na vlastní kůži. V jednu dobu jsem se neprozřetelně otřel o jistou zdejší ekonomickou ikonu. Moje výtky byly vystaveny na několika serverech a moje čtenost stoupla závratněji, než když mě zdejší redakce ponechá na první straně zdejšího periodika.

Je otázkou, když známe a vidíme postupy, kterými zde falšují skutečnost organizované buňky, zdali by se neměl rozšířit tento postup na úroveň porušení pravidel blogera. Bez ohledu na tuto smutnou skutečnost, již zřejmě nebude zájem napravit, stojí za to upozornit zdejší osazenstvo, že když dosáhnou čtenosti kolem dvou set čtenářů, jde již většinou o kvalitnější příspěvek. Nedejte na onu tisícovou čtenost, ta nemá většinou žádný oprávněný základ.

K samotné primitivní technice převracení pojmů je nutno ještě podotknout, že obdobné pokusy jsou bohužel široce zakotvené v současném diskurzu. Rozbíjejí jakoukoli možnost diskuze. Je to jako byste chtěli diskutovat s dítětem, které se neustále ptá: a proč? Dítě má období, kdy ho tato hra baví a často zaženou rodiče do úzkých, protože v takové šíři o různých otázkách nikdy nepřemýšleli. Doma dítěti nakonec uniknete důraznější odpovědí: Proto! Zde ovšem nic takového není možné. Děti jsou nevinné, zato zdejší hra na diskuzi s dospělými lidmi je záludnou pastí pro slušné osobnosti, které by rády diskuzi vedly. Ono takové neoblomné a neodůvodněné převracení pojmů v jejich opak se dá snadno srovnat s tapetováním, které se na veřejných sítích trestá a zakazuje.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdenek Horner | úterý 20.3.2018 9:54 | karma článku: 15,51 | přečteno: 664x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,66

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,13