Koronavirová almužna pro živnostníky.

Současné rozhodnutí vlády ve věci případných náhrad OSVČ bohužel odpovídá jejich politické reprezentaci. Polokomunistická vláda schválila dávku na úrovni minimální mzdy a vyloučila jakékoli odškodné od státu.

Lhal bych, kdybych nyní psal, že jsem šokován. Nicméně postup vůči živnostníkům je podle mne zcela nepřátelský a ilustruje sepětí komunistických vyčůránků, kteří se proměnili v náhlé velkopodnikatele. Konečně ovšem víme, že hlavním nepřítelem vlády je drobný a střední podnikatel. Myslím, že nebudu v budoucnu litovat peněz a času, aby tato vláda padla do nenávratna ostudné historie.

Dlouhodobě jde tato země cestou dumpingových cen vnitřní produkce, podhodnocení služeb a platů v terciální sféře. Konzervativci by jistě řekli, že se to osvědčilo, protože jsme ušetřili. Komunisti zase řeknou, že se to osvědčilo, protože nejvíc kradou živnostníci, nic nedělají a vydělávají nadprůměr či na úkor chudáků zaměstnanců. Lítáme v tom jako nudle v bandě. Proto jsme tak rozbitá až atomizovaná společnost stravující se vnitřní závistí a tekutým nepřátelstvím. Jsme všichni chronicky podfinancováni, až na pár dotovaných bossů.

Na druhé straně nehodlám coby OSVČ fňukat. Člověk holt musí být vynalézavý, nesmlouvavý a musí se naučit optimalizovat si budoucí podmínky na maximum. Blbá vláda však nejsou jinak milí a skvělí spoluobčané. Přeji všem ostatním úspěch v přežití a dalším vzestupu. Prostě se opatrujte. Jdu vymýšlet a připravovat nové atraktivní produkty. Tedy, bude-li komu. Každý teď bude skrblit. Zavřít lidem firmičky trvá pár minut, ale dostat zpátky solventní zákazníky bude pěkná fuška nebude to psychologicky obratem. Almužnu budou vyplácet jen po dobu zákazu pár týdnů. Náprava bude trvat měsíce.

 

Autor: Zdenek Horner | čtvrtek 26.3.2020 16:53 | karma článku: 12,37 | přečteno: 572x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,58

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,13