Jsem zdrcen, ani Šichtařová neví, kam mizí naše peníze

Proboha! Jak to asi dopadne, když ani naše největší a nejmodernější kapacita ekonomická neví, kam všechny peníze mizí. Souhlasím s ní, že se nám v příštím roce, ani dalších letech nemůže dobře dařit. Krize musí přijít, bez toho ..

kapitalismus nemůže existovat.

 

Článek Šichtařové končí zoufalým zvoláním:Kde to všechno mizí? Jsou peníze projedené na efekt před volbami.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=679001

Kdo to projídá? Která strana nejvíc? Nebo je na vině vůbec fakt drahých a zbytečných voleb? Klidně pryč s demokracií a hodnotami, hlavně, když se ty prachy najdou!

Co když bude válka mezi EU, Polskem a Maďarskem? Nebudeme litovat, že jsme se postavili na špatnou stranu? Pošleme podle politické orientace vojáky Evropě i frakci V4? A k tomu spadnou akcie protože přijdou ještě horší věci než sucho, přijde zase voda a po ní sucho, sucho a sucho a voda vodasuchovoda atd.

Začínám pochybovat, že se naší ekonomice daří. Zcela jistě se jí nedaří, protože jinak by bez problémů rostly platy přirozeně tak, jak se slibovalo. Já se ještě pamatuji, jak jsem si dělal za pana Klause nové dírky na pásku, abych si mohl žaludek uškrtit na maximum, a kde jsou ty ušetřené peníze dnes? Budou mé děti díky tvrdé pravici bohaté nebo bez důchodů? Rozdala snad socialistická vláda všechny úspory nepřizpůsobivým migrantům? Proč to Babiš tají? Nebylo by lepší nám nalít čistého vína? Asi se zachází s našimi penězi stejně jako s těmi z čapího hnízda. Navenek hrajeme úspěšnou ekonomiku, ale již léta žijeme na dluh horší Řecka. Řecko si na nic nehrálo a dnes jsou ze všeho venku a již tam zase mohou bohatě platit vlastní rozpočet sami. Při sebemenším zvýšení platů se zhroutí nejen státní rozpočet, ale popadají pod tlakem minimálních platů firmy hůř a ve větším množství než mrakodrapy jedenáctého září. Pak se vytratí všechny důchodové peníze, ačkoliv údajně prosperujeme, někde ve velkých ústech nenažraných hrdinů kapitalistické práce. Lidi se flákají a nepracují, jejich špatná produktivita zdržuje vyspělé technologické stroje našich podnikatelů, narušuje nesolidárním nezájmem o žádané skvěle placené pozice marketingovou hladkost provozu.

Dodnes jsem věřil Šichtařové, že ví, kudy peníze unikají. Poukáže na to a my malí bezvýznamní čičmundové vyjdeme do ulic a donutíme přežrané uklízečky ve školách a další nenažrané přeplácené padělníky, aby ty peníze vrátili. A ona neví. Tak snad někdo jiný ze zdejších ekonomických všeznalců to zde objasní. Které banky padnou? Padne měna? Padne Babiš? Odstoupí Zeman? Zachrání nás Okamura? Nebo kdokoli, kdo bude vědět jak je to v té písni ....

Řééekni, kde ty praaachy jsouuu ... cóóó se s nííma móóhlo stáááát ...

Autor: Zdenek Horner | pátek 14.9.2018 17:44 | karma článku: 14,87 | přečteno: 887x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,00

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,13