Jsem úplně klidný

Vláda vše snadno ustojí. Dělá svou práci opravdu, ale opravdu tak dobře, že zachrání přehršel peněz pro desítky generací našich prapravnuků. A pokud by se to kvůli následujícím vládám náhodou nepovedlo, tak se to stejně …

… nedozvíme. Dávno po nás bude veta.

Mezitím. Poručíme větru, sopkám! V EU se jistě již chystá euro norma, která přikáže islandským sopečným poryvům nenarušovat přechod na evropskou čistou přírodu. Věřím, ale opravdu věřím, že budou následovat restituce majetkových křivd, které napáchala inflace. Peníze či majetek, který inflace ukradla musí být přece vráceny.

Ministr vnitra si předvolá všechny ty intelektuální bandity z řad lékařů a učitelů a zajistí jim přeškolení na úsporné myšlení. Úspory se vypínají vždy morálně i fyzicky výše než nějaké kvality výuk, jak by si myslel kdejaký vykuk. Vypínají se vždy výše než nějaké netrvalé a neudržitelné pochybné zdraví, které si stejně svou nedisciplinovaností každý kazí sám. Vliv nějakého prostředí nikdo nikdy nijak nedokázal, ať kázal jak kázal. Chce to prostě klidnou sílu konzervativního selského rozumu.

Navíc je všechno v nejlepším pořádku. To zlé je za námi, teď již bude jen lépe. Ani inflace už tolik neinfláčí. Jsou to přátelé jen čísla odložená z minulého roku. Všechno je v ještě nejlepším pořádku než jsme čekali. A kdyby někdo padal, vláda ho podepře, tedy, bude-li na to v rozpočtu dost prostředků, jinak ne. Vláda rozvinula systém záchranných dávek, které pobírat není žádná ostuda. Poslanci a jak se proslýchá i vláda jako celek si požádá o další příspěvek na bydlení. Pryč jsou ty časy, kdy za Rakouska dělali amatéři politiku na vlastní náklady. Systém náhrad také povede ke změně názvu České republiky. Od ledna se bude jmenovat Česká náhradní republika.

Pokud by nějací švábiví zkrachovanci či dezolátní zaprodanci chtěli tvrdit, že systém náhrad nebo inflace je snad nějakou dotační politikou, pak se musím smát. Je to naprostý nesmysl. Dotace se dějí akorát všude za našimi hranicemi. U nás je zcela čistá neregulovaná ekonomika. A všechny státy na dotace a plané investice do zbytečných aktivit a oborů doplatí propadem konkurenceschopnosti.

Konečně jsme se zbavili faktů a máme příležitost věřit v novou ekonomickou spásu anrchokomu… pardon anarchokapitalismu. Chce to jen řádnou disciplínu, každodenní kontrolu našich účtů, která konečně zavede plnou finanční gramotnost. Vláda nám správně přečte hodnotu našich zdrojů a vysvětlí, jak zbytné jsou naše dennodenní výdaje.

A jdu sledovat brífinty o naší energetické bezpečnosti, tak prosím v diskusi moc nerušit. Díky.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdenek Horner | čtvrtek 23.11.2023 8:12 | karma článku: 31,35 | přečteno: 679x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Hlas lidu, hlas Boží

8.5.2024 v 11:56 | Karma: 15,81

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,67

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,13