Je třeba klást vytrvale otázky podporovatelům terorismu

Jde o demaskování postupu palestinské samosprávy v Gaze, respektive postavení a jednání Hamásu, který nese veškerou odpovědnost za dění v Gaze. Lidských obětí je každému slušnému člověku líto, nicméně …

Hamás není jenom na seznamu teroristických organizací USA, ale i na seznamu teroristických organizací EU. Pokud dnes evropská, potažmo česká, levice chce hájit nějakou „palestinskou věc“, potom musí začít legalizací a spřátelením s touto krvavou a neovladatelnou organizací. Dvojakost, ne-li schizofrenie v této otázce je však zjevná. Proč?

Popírání terorismu můžeme klidně srovnávat s popíráním holokaustu. Základní otázka tedy zní:

Ospravedlňuje snad boj za lidská práva teroristické násilí?    (Doufám, že ne!)

Můžeme donekonečna diskutovat o tom, co je pro společnost lepší a jak toho dosáhnout, ale teror by do přesvědčovacích technik neměl legálně ani mentálně patřit. Pokud ano, tak se levice z historie vůbec nepoučila. Neměla by se opět hrbit a lhát pro tzv. společnou internacionální věc.

Možná z tohoto bezzásadového dvojakého postoje k palestinskému teroru pramení obecný marasmus a diskreditace současné levice. Pokud by levice chtěla společnost znovu oslovovat v duchu revolučních postupů, nejde o nic jiného, než o novou přípravu totalitního režimu.

Na levici stojí řada intelektuálů, jejichž myšlenek si lze mnohdy vážit, nicméně jejich autorita popíráním terorismu rozhodně klesá na nulu.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdenek Horner | čtvrtek 17.5.2018 9:42 | karma článku: 24,23 | přečteno: 550x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Hlas lidu, hlas Boží

8.5.2024 v 11:56 | Karma: 15,24

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,67

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,13