Fanatici proti třetí toaletě

Pohlavnost člověka je škála preferencí, které pro svou intimní povahu nemohou být bez poranění člověka úplně propírány se vší upřimností. Důstojnost a svoboda člověka je normálně na prvním místě.

Ne však mezi fanatiky. Fanatici si usmyslí, že vaše pohlavnost je taková a taková a máte to. Odborná literatura popisuje těžko rozhodnutelné důvody, proč nelze určit vizuálně pohlaví osoby. Proto podle mne analogicky záleží na budoucím pojetí jedince pro sebe. Drtivá většina ostatních, kteří mají neproblematické určení nepotřebuje žádnou ochranu. Menšina, která v důsledku pohlavní nejasnosti ochranu potřebuje není na toaletní ochranu sama.

Nejde jen o hysterii kolem údajného třetího pohlaví. Třetí pohlaví má zástupné označení X, které symbolizuje například jeho nedourčenost, nedořešenost, ale možná i neřešitelnost. Není to tedy samostatný pól pohlavnosti a porovnáváme či zkoumáme stav pohlaví podle standardního pohlaví mužského či ženského. Stále ještě jde jen o faktický, výchozí fyzický stav. Pocity člověka jsou rovněž nanejvýš důležité, protože vlastníkem a uživatelem těla je právní jedinec, který nemůže být žádným způsobem zkrácen na svých obecných lidských právech.

Při obhajobě třetí toalety nejde jenom o pohlavnost, ale o mnohem širší škálu problémů. Jako rozvedený rodič jsem měl problém chodit se svými dcerami na dámský záchod, natož abych je traumatizoval zatahováním na toaletu pánskou. Nejčastěji jsem požádal nějakou ženu o pomoc. Neutrální toaleta je tedy docela rozumný nápad ve všech veřejných zařízeních. Naštěstí pro potřeby invalidních osob takovou možnost málokdo kritizuje. Osob, které mají specifické potřeby při toaletní obsluze hygienického typu je ovšem více. Jsou to dnes různí stomici, kteří mají například výpustný vývod anebo si potřebují vyměnit stávající. Na obyčejné toaletě je to značně traumatická záležitost. Matky s malými dětmi rovněž jistě oceňují prostor pro přebalování nemluvňátek, což se moderně dnes týká také otců. Prostě třetí neutrální toaleta, schopna posloužit celé škále různě potřebných zájemců.

Co na to fanatik? Neexistuje! Jsou jen dvě pohlaví. Dítě není pohlaví a bude chodit tam, kam mu určí zákonný zástupce. Třetí toaleta je drahá a nemůžeme si ji v krizi dovolit. Všichni ostatní jsou jen deformace a invalidi ať zůstanou raději doma; už nám je ze všudypřítomné ochrany a tolerance ouzko. Jsme diskriminováni za to, že jsme normální.

Kam patříte vy? Mezi tolerantní občany, kteří mají úctu k důstojnosti každého člověka nebo diskriminovaná divá masa, které vadí dokonce i výměna někdejších vysokých obrubníků za pojezdovou dlažbu pro kočárky? Nemusíte se mi v diskuzi svěřovat a přiznávat. Stačí když se zamyslíte.

 

 

 

Autor: Zdenek Horner | čtvrtek 27.6.2019 14:16 | karma článku: 7,83 | přečteno: 913x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,00

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,13