Babiš má vládu v kapse

V Interview čt24 dnes pan Radek Vondráček povyprávěl, kterak Okamura obětuje klidně svůj volební slib za případnou spoluúčast na vládě s ANO. Zákaz islámu zredukoval na mlhavou právní normu, jež by zakázala jen právo šaría.

Je to typické a úsměvné. Zákaz islámu by samozřejmě bránil nejen hnutí ANO spolupracovat s SPD. Okamura cynicky využil v předvolební kampani pudovou touhu po islámské krvi, aby pár hodin po volbách značně přehodnotil svoje postoje. Poučí se z této zrady zásadních idejí volič? Doufejme, že napříště snad ano. Na druhou stranu všechny islamofobní strany ve volbách propadly, tudíž je Okamurův postoj docela pochopitelný. Všechno redukuje na přímou demokracii, jejíž prvky chtějí vnášet například i Piráti.

Zákaz práva šaría je fraška. V rámci naší legislativy žádné cizí právo u nás neplatí. Naopak muslimské komunity by musely dosáhnout uznání práva šaría, aby jej mohly praktikovat i na našem území. K tomu rozhodně nemůže dojít, protože se nenajde politická reprezentace, která by to u nás navrhovala a podpořila. Církevní právo katolické církve také není součástí české legislativy. Jsou některé ústavní výjimky, kde církevní právo má možnost nerespektovat obecné české právo. Například se v rámci řeholní činnosti v církvi může řeholník vzdát svého majetku ve prospěch církve, což normálně občan nemůže. „Zakázat“ tedy právní systém, který u nás neplatí, bude velmi snadné.

V součtu tedy chybí hnutí ANO při spolupráci s SPD jediný hlas k většině v parlamentu.

Interview čt24 25.10.2017

Autor: Zdenek Horner | středa 25.10.2017 19:51 | karma článku: 26,57 | přečteno: 4180x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,00

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,13