Zběsilý nákup dárků nehrozí

Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období roku, ale zároveň jsou také obdobím velkého stresu. Alespoň pro někoho. Všichni usilovně přemýšlíme, jaké vánoční dárky udělají pod stromečkem největší radost.

Pak následují zběsilé vánoční nákupy, které mnohdy úplně vytunelují naše bankovní konto.

Naštěstí, to tak nemusí být pokaždé. Stačí si nákup dárků dobře naplánovat a místo předvánočního shonu si užívat klidu s rodinou či přáteli. Mám několik tipů jak na to, ale nejsem si jist, že je sám dodržuji :-)

Udělejte si seznam a dvakrát ho zkontrolujte

Je dobré mít představu o tom, co by se vaši blízcí mohli potřebovat a z čeho by měli opravdovou radost. Pozorně naslouchejte, o čem hovoří a co vám naznačují.  Nikdy nevíte, kdy vás osvítí nápad na úžasný dárek.

Nakupujte včas

Den po Vánocích je ideální čas pro nákupy vánočních dárků na příští rok. Všichni prodejci se snaží pokud možno vyprázdnit regály a předhánějí se vtom, kdo dá vyšší slevu. To je právě ten čas, kdy se stát „lovcem“ a ukořistit pěkné kousky.

Nakupujte on-line

V dnešní době už mnoho lidí objevilo kouzlo nákupu na internetu. Nejen že si můžete dárky vybrat v klidu, ale ušetříte také spoustu času a vyhnete se tlačenicím v přeplněných nákupních centrech.

Vytvořte si vlastní dárky

Pamatujte na to, že ne vždy je ten nejdražší dárek tím nejlepším. Dáreček, který jste vlastnoručně a s láskou vyrobili, často potěší mnohem víc.

Věnujte dárkový poukaz

Když všechno ostatní selže, je tu ještě dárkový poukaz. Obdarovaný si může sám vybrat, co se mu líbí a nemá starosti s tím, jak vrátit věci, které se mu nehodí, nemají tu správnou barvu nebo velikost.

 

Na závěr bych Vám chtěl popřát radostné a pohodové prožití vánočních svátků, naplněné klidem, štědrostí, štěstím a plamínky rozzářených očí Vašich nejbližších.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Hoplíček | čtvrtek 10.12.2015 10:51 | karma článku: 5,29 | přečteno: 170x
  • Další články autora

Tomáš Hoplíček

Jan Kašpar by se divil …

17.2.2016 v 12:57 | Karma: 7,07

Tomáš Hoplíček

Nebojme se být pozitivní

21.10.2015 v 10:07 | Karma: 8,07

Tomáš Hoplíček

Jak imigroval český národ

29.9.2015 v 11:11 | Karma: 9,36