Kam mizí přechody pro chodce?

Tak mám takový dojem, že k nám do Olomouce zavítal slavný kouzelník David Copperfield a předvádí nám tady zajímavá kouzla.

Jak jinak si vysvětlit, že v Olomouci mizí přechody pro chodce přímo před očima a to i na těch nejfrekventovanějších místech.

Ano, na toto téma už vyšlo několik článků v místních novinách, ale obyčejný člověk se z nich téměř nic nedozví. Úředníci různých institucí se předhánějí v tom, aby shodili vinu za „vygumované“ přechody pro chodce na kohokoli, jen aby nemuseli přiznat svou vinu. Nebylo by lepší, když už k takové situaci došlo, aby stejné úsilí věnovali řešení nastalé situace. Copak je opravdu bezpečnost chodců úředníkům lhostejná?

Příští rok nás čekají komunální volby. Už to vidím, jak každý z politiků vyrukuje s líbivými hesly o bezpečné

Olomouci, o prevenci a ochraně lidského zdraví nebo o zvelebování škol a jejich okolí. Proč se tedy nezasadí o urychlenou nápravu už teď, kdy ještě volební body nesbírají? Proč nezajistí dětem bezpečnou cestu do školy a lidem do práce?  Řešit situaci tím, že k bývalému přechodu postaví městského strážníka, který ani nemůže zastavit auta a pomoci lidem na druhou stranu ulice, je naprosto směšné.

Za pár dní začíná školní rok. Kdo z našich úředníků a politiků si vezme na svědomí bolest a slzy malého školáčka sraženého autem?

Pevně věřím, že se stane zázrak a David Copperfield nám naše přechody vrátí!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Hoplíček | pondělí 31.8.2015 11:10 | karma článku: 8,83 | přečteno: 405x
  • Další články autora

Tomáš Hoplíček

Jan Kašpar by se divil …

17.2.2016 v 12:57 | Karma: 7,07

Tomáš Hoplíček

Nebojme se být pozitivní

21.10.2015 v 10:07 | Karma: 8,07

Tomáš Hoplíček

Jak imigroval český národ

29.9.2015 v 11:11 | Karma: 9,36