Může ohrozit aféra Blanická 22-Gate politickou stabilitu na Praze 2?

Po aféře WATERGATE a neméně slavné české NAGY-GATE,která vedla k pádu Nečasovy vlády, prožívá nyní Praha 2 svou BLANICKÁ 22-GATE.

K úniku citlivých dat z ústřední kanceláře spolku OŠB- Občané za šťastné bydlení, který je součástí radniční koalice, se vyjádřil předseda klubu zastupitelů tohoto spolku vystupující pod pseudonymem „flétnista“.

Pane předsedo, jaká opatření jste v souvislosti s únikem citlivých dat přijali?

Jak už bylo v úvodu naznačeno, naše vedení nyní pracuje v přísné ilegalitě a jeho členové na veřejnosti vystupují výhradně pod tzv. „nicky jako flétnista, volička, fialka,četkař, makléř, školnice, apod.Tahle praxe se nám osvědčila při diskuzích na našich webových stránkách, než jsme ji nakonec vypnuli úplně.Z takové diskuze s občany totiž nikdy nic kloudného nevzejde. Ovšem tím naprosto zásadním opatřením byla povinná instalace severokorejského operačního systému Naenara do všech počítačů našich členů a zřízení mailových schránek na severokorejském státním serveru.

Jak mailová komunikace v tomhle systému  funguje, především jakým způsobem je zajištěna ochrana úniku dat?

Mailové schránky občanů KLDR jsou nastaveny pouze na příchozí poštu, veškerá odchozí pošta je přesměrována na mailovou adresu severokorejského vůdce Kim Čong-una. Jako aktivní hráč na flétnu jsem vloni absolvoval  stáž v Orchestru Pchjongjangského rozhlasu a tehdy se mi s pomocí severokorejských přátel podařilo zajistit tuhle službu na ochranu citlivých dat i pro náš spolek. Ovšem s tím rozdílem, že odchozí maily členů OŠB  nejsou automaticky přesměrovány na soudruha Kima, ale na mne.

Inspirovali jste se kromě již zmíněné Severní Koreje ještě jinde v zahraničí?  

Od nešťastného incidentu s únikem dat pracujeme důsledně na principu tzv. omerty. Cenné zkušenosti v tomto směru jsme načerpali od italských kolegů z neapolského spolku Camorra. Ale poohlédli jsme se i ve Spojených státech. Třeba na občanském sdružení Ku-Klux-Klan  je nám sympatické, že dokáže naprosto precizně definovat svého nepřítele. My jsme tuhle množinu zúžili na opoziční zastupitele, jejich žijící rodinné příslušníky  a jejich přátele na Facebooku.

Jaká další bezpečnostní opatření jste přijali?

Velmi se osvědčil  institut „Komisaře pro kontrolu komunikace“ (KKK). „Káčka“ mají pověření provádět 24 hodin denně namátkové přepadové kontroly mobilních telefonů i počítačů našich členů. Je to podobný systém jako u vrcholových sportovců, kteří musí být připraveni podrobit se kdykoli kontrole antidopingového komisaře na zakázané látky v moči. My kontrolujeme našim členům zakázaná telefonní čísla v mobilech, případně alternativní mailové schránky.

Nastaly při náběhu na  nový systém ochrany dat i nějaké problémy?    

V podstatě marginální. Nicméně stalo se kupříkladu, že jeden z našich členů nahlásil prostřednictvím mailu tzv. kontakt s nepřítelem, zpráva ovšem byla chybou serveru omylem odeslána nikoli na můj mail, ale na mailovou adresu soudruha  Kim Čong-una. Severní Korea tehdy během dvou hodin vyhlásila všeobecnou mobilizaci a odpálila čtyři rakety Tepodong-2 na Japonsko. Ale to jsou prostě takové ty běžné provozní lapálie při zavádění jakéhokoli nového systému.

Objevily se poplašné zprávy, že únik dat z  vašeho sdružení může destabilizovat politickou situaci na Praze 2.

Situaci mám plně pod kontrolou, veřejnost a hlavně naše voliče mohu uklidnit. Ani letos tak rozhodně nepřijdou o oblíbené Koncerty v parcích Prahy 2 pod moji záštitou. Na Karlově náměstí vystoupí již zmíněný třistačlenný  Orchestr Pchjongjangského rozhlasu, účast přislíbili i Přátelé italské opery z našeho partnerského sdružení z Neapole, kteří navíc přislíbili aktivní pomoc při výběru dobrovolného vstupného. Nepochybuji, že vystoupení našich korejských přátel bude lahůdkou především pro pravověrné jazzmany. Zvláště když prozradím, že autorem všech původních textů korejských lidových písní i jejich big-bandového aranžmá není nikdo jiný než sám „inteligentní vůdce“ Kim Čong-un.  Motto koncertu ve volném překladu z korejštiny bude znít asi takto: Severokorejský lid žije šťastně ve šťastné zemi, nechť šťastně bydlí i naši soudruzi na Praze 2.

Pane předsedo, děkuji za rozhovor.  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Honza Vranik | pondělí 15.2.2016 11:09 | karma článku: 10,43 | přečteno: 551x