Vícemistr Světa Kladeňák - Tomáš Möstl - Opožděné poděkování

"Kladeňáci jedou" - to není fotbalový nebo hokejový pokřik, to kluci v boxerský tělocvičně řvou jak na lesy. Zase někdo, od nás z Kladna, zabodoval. Je to řvoucí parta nadšenců co trénuje tak intenzivně, že byste to od amatérů ani nečekali. Parta, co si udělala novou tělocvičnu s částečnou, ale důležitou podporou města rekonstruovala právě před rokem. Tady jsou výsledky, kterými splácíme podporu, jak jsme slíbili.

tom a medaile :o)- dobra praceJan Homolka

Vicemistr Světa Kladeňák - Tomáš Möstl

Stříbrný medailista z Mistrovství Světa.

 

Letos se konalo Mistrovství Světa kickboxu,, organizace WPKA ve dnech 5.5. -12.5. 2008 na Kypru ve městě Limassol. Zúčastnilo se celkem asi 20 států. Česká reprezentace tento rok nejela na tento šampionát z důvodu, že pořádá letos mistrovství světa kickboxu organizace ISKA v srpnu ve městě Olomouc. A tak nabídla členům reprezentace, že kdo bude chtít tak může jet na své vlastní náklady na Kypr. Šampionátu se zúčastnila malá česká výprava o počtu 7 lidí. Mezi zúčastněnými byl i Kladeňák, Tomáš Möstl člen SKS GRO Kladno. Tento nadějný a úspěšný reprezentant České republiky v minulém a letošním roce prožívá ohromnou sezónu. Tomáš Möstl závodil v disciplínách semi-contact a light-contact mužů ve váhové kategorii -71 kg.

Tom vypráví:

V pondělí ráno 5. 5.2008 jsme se dopravili na letiště a měli jsme odlítat kolem poledne, ale část naší výpravy neodletěla, kvůli přeplněnému letadlu mezi nimi jsem byl i já Tomáš Möstl:o). Tak nám nabídli odlet večer a dali nám finanční kompenzaci. Největší problém byl ten, že vážení bylo v pondělí večer. Ale měli jsme štěstí a počkali na nás a zvážili nás v úterý dopoledne. Hned jak jsme přiletěli a dopravili jsme se na hotel tak jsme šli v 5 hod ráno s mým kamarádem Michalem Němečkem běhat kvůli váze, abychom se vešli do ,,váhovky‘‘. Pak celé úterý bylo školení rozhodčích.

A ve středu začal zmíněný šampionát. Tento den jsem už závodil v semi-contactu. V prvním zápasu jsem zdolal Rusa poměrem 6:2. V druhém zápasu jsem už tolik štěstí neměl a těsně 4:3 jsem prohrál s budoucím vítězem této kategorie s Angličanem Pagem Curtisem - brácha světové jedničky v semi-contactu Michaela Page.

Další den jsem bouchal light-contact. Hodně moc jsem chtěl vyhrát tak jsem do toho dal vše. Po třech vyhraných zápasech jsem se probojoval až do finále. Ve finále proti mně nastoupil Rus. Byl to super zápas!! První kolo bylo úplně vyrovnané, ale v druhém kole Rus odešel fyzicky a já jsem ho začal válcovat a měl jsem velkou převahu oproti němu. Po ukončení zápasu stejně rozhodčí prohlásili Rusa za vítěze- přišlo obrovské zklamání!! Ale to se ve sportu stává. Stříbrná medaile pro Českou republiku, konkrétně pro Kladno byla zaslouženě ve velké konkurenci vybojována.

Po zbytek pobytu jsem se válel u moře a u bazénu a užíval horké a slunečné dny. J

 

Česká výprava byla celkově velmi úspěšná! Celkově jsme přivezli 6 zlatých, 3 stříbrný a 2 bronzový medaile.

Otázka na konec: „Tomáši jaký máš celkový dojem ze šampionátu?"

„Jo jasně super!!! Byla dobrá nálada, super parta, žádný stres, navzájem jsme si moc pomáhali. A to bylo důležité držet pospolu, neboť zápasy byly opravdu hodně těžké."

 

PS. Veškeré náklady spojené s cestou, která byla velice úspěšná, přinesla tyto medaile, si kluci hradili z vlastních zdrojů. Tyto sporty skutečně žijí jen a jen z nadšení. Samotných sportovců, rodičů dětí, které se tomuto sportu věnují a několika málo sponzorů,

Těmto všem, kdo pomohli, chci touto cestou poděkovat.

Jaroslav Homolka manažer sks gro Kladno

Autor: Jaroslav Homolka | středa 4.6.2008 11:34 | karma článku: 14,68 | přečteno: 2919x
  • Další články autora

Jaroslav Homolka

Zelená veš v kožichu

18.3.2009 v 8:22 | Karma: 27,28