Pozor - správnej hoch a správná holka

Tak jsem se zapojil do otevřeného komunikačního systému blogu na iDnes. Fakt dobrá zkušenost, spousta impulsů, zajímavé postřehy - všechny, i ty hrubý. Když tady někdo píše, je jedno, jestli na férovku - pod svým jménem, nebo v převleku - nick . Vždycky mluví jen a jen o sobě..

Pozor - spravnej hoch a spravna holka - chodi na cervenou - maji jine Fair-PlayJaroslav Homolka To mě osobně na tom baví, pozorovat to, jak lidé mluví o sobě. Reagují, předvádějí se, přemýšlejí nebo jen ubíjejí čas - dělají to - mají motiv.

Motiv je to, co nás řídí. Ne vždycky je na první pohled jasné, jaký je to motiv - cíl, ale po chvíli to stejně vyleze na povrch :o))) (Maslow - by měl radost).

Všiml jsem si jedné skupiny - SPRÁVNÝ HOCH a SPRÁVNÁ HOLKA...

1. Vždyť to myslím dobře - bez ohledu na to, jak to dopadne. Napravují Svět, svoje okolí ve jménu něčeho, co sami ani neumějí popsat. Chtějí svět lepší, hodnější, pravdivější, spravedlivější - malý Ráj na zemi. Ne pro sebe, chtějí ho pro všechny. Nadělají v životě spoustu chyb, zla, nepříjemností, ale omluvou je pro ně a pro celý Svět to, že to mysleli dobře - pro všechny.
Když chcete po nich osobní odpovědnost?
Zaklínadlo č. 1. - Já to tak nemyslel....

2. Za nic nemůžu - oni je nepochopili, oni jim nerozuměli, oni překroutili jejich „dobrou myšlenku", oni nevěděli, proč udělali to nebo ono. Oni jsou ten problém, nenaslouchají jim, neposlouchají je, nedělají to dobře, tak jak to původně mysleli.
Když chcete po nich osobní odpovědnost?
Zaklínadlo č. 2. - To Oni .....

3. Nic nemůžu dělat - nikdo jejich nápady nepodporuje, nemají potřebnou pravomoc, nemají potřebné kompetence - tady je zajímavé, že kompetence je pro ně zpravidla - Moc ne Schopnost. Nemají potřebné zdroje, nemají potřebný čas, nemají výhody jako jejich „protivníci" - mají jich hodně. Kdo s nimi nesouhlasí, není oponent, ale je nepřítel.
Když chcete po nich osobní odpovědnost?
Zaklínadlo č. 3 - To já jsem nemohl....

4. Kdybych mohl, tak bych.. - ale ostatní by to zneužili, nepochopili, využili jen pro sebe, vzali by mi ten nápad, neustáli jeho úspěch, nedotáhli by to do konce, neocenili dostatečně, co jsem pro ně udělal, záviděli by mi. Svět je proti nim, funguje si po svém a kdyby snad to všechno dopadlo, určitě by někdo na tom, co udělali, hledal jen chyby.
Když chcete po nic osobní odpovědnost?
Zaklínadlo č. 4. To nejde, to jsem nemohl, to po mně nikdo nemůže chtít, to by nikdo nedokázal......

Pak jsem ještě objevil: Dvě nebezpečné verze - SPRÁVNÝCH HOCHŮ a SPRÁVNÝCH HOLEK

1. Utěšitel - člověk, který hledá někoho, kdo trpí, má problémy, nedaří se mu. Nalepí se na něj a tahá z něj rozumy - utěšuje - další a další detaily jeho utrpení. Žije z toho, může se sám vidět, jak On/Ona, je vlastně SPRÁVNÝ, jak vlastně všechno dělá dobře. Jak ten chudák, co ho právě utěšuje, je na tom blbě, jak jeho UTĚŠITELE, potřebuje.
Cíl utěšitele - namastit si ego, udržet nešťastníka tam, kde je...
(Nic proti opravdové účasti, kterou někomu projevíme. Ta není o soucitu, ale o pochopení, většinou nabízíme i pomocnou ruku, na rozdíl od UTĚŠITELE, ten nabízí jen lítost a rozšiřování drbů....)
Pokud vás někdo utěšuje - kopněte ho do zadku a běžte raději něco dělat.... To často pomáhá - změna pozornosti - Z „dovnitř" - Na „ven" :o)

2. SPRÁVNÝ HOCH a SPRÁVNÁ HOLKA, co musí dělat špinavou práci - člověk, co dělá špínu tak, aby na něj nikdo nikdy nemohl, který uráží jiné tak, aby to mohl překroutit, člověk který manipuluje diskusi a když mu dojdou argumenty, jste pro něj 0, tupec, imbecil, idiot..., protože jeho velikost mu to dovoluje, člověk který svoje svinstvo omlouvá tím, že musel, že to jinak nejde, že je to pro dobro věci, že oni si začali, že když se kácí les musí padat třísky, nikdy by to neudělali, kdyby.... A když je nejhůř, říká si „my" - jeho velikost, jeho parta, kterou většinou nemá - on a jeho myšlenky - jsou my?
Co s nimi?
Vypnou diskuse - NE. Jen se připravíte o kontakt s realitou - Můžete se pak snadno sami stát SPRÁVNÝM HOCHEM nebo SPRÁVNOU HOLKOU
Nechte je plavat svou cestou, umlátí se sami.
Co s nimi v diskusi?
1. - vypnout diskuse - NE. Jen se připravíte o kontakt s realitou - Můžete se pak snadno sami stát SPRÁVNÝM HOCHEM nebo SPRÁVNOU HOLKOU - zblbnout bez zpětný vazby je jednoduchý...
2. - nechte je nějakou dobu klábosit, oni jsou kořením v diskusi (někdy opravdu trpkým)
3. - nevšímejte si jich - Tchai -ťi- zná strategii vody - co do ní padne, udělá jen vlnu a zmizí v hlubině. Nebo buďte tvrdí jak led, oni se roztříští svojí silou. Nebo jen ustupte kousek stranou - proletí a nic vám neudělají :o)
4. - když už musíte - přeženou to - označte jejich příspěvek jako nežádoucí - napište jim to v rámci Fair- Play a pokračujte, jak jste začali ...
5. - kdyby nedal stále pokoj - dejte jim červený křížek, udělá jim to radost, kříž je to, co hledají- nechtějí obětovat sebe, chctějí obětovat vás, naštvat vás, potrápit - jsou to srabi....

Pokud někdy podobně přemýšlíte

Příště - Zlý hoši a holky

Autor: Jaroslav Homolka | pondělí 9.6.2008 8:00 | karma článku: 14,91 | přečteno: 2368x
  • Další články autora

Jaroslav Homolka

Zelená veš v kožichu

18.3.2009 v 8:22 | Karma: 27,28