Psi štěkají, karavana jde dál

Blíží se konec roku, čas bilancování. Stránky Střídavka mají za sebou zhruba tři čtvrtě roku své existence. Od začátku se snaží pomáhat tomu, aby dětem zůstali oba rodiče - ať už spolu žijí, nebo nikoliv.

Ne všem se to líbí. Soudkyně, pracovnice OSPOD a další osoby parazitující na současném systému „rozvodového průmyslu“ raději stavějí rodiče proti sobě, hledají toho „lepšího“ a prodlužují tak soudní spory, než by jednoduše přiznaly dětem střídavou péči obou rodičů. Feministky bojující proti mužům jim přizvukují, majíce radost z toho, že výsledkem současného systému je velké oslabení role otců.
Vidíme to i na některých „rodinných“ serverech, kde Střídavka není zrovna oblíbená. Zato se zde v článcích a diskusích pod heslem „osvobození žen“ propaguje rozpad rodiny a svěření dětí do péče pouze matkám. Jak neblahé důsledky má takové „osvobození“ pro společnost, pro děti a nakonec i pro samotné ženy, to už se zde neuvádí.
Kupodivu se ale najdou i takoví, kteří Střídavce vyčítají zbabělost a konformnost. Jsou to ti, kdo sice svými činy, například blokádami, někdy dost výrazně upozorňují na existující problémy, na druhé straně svou vulgaritou a hulvátstvím tyto aktivity diskreditují v očích veřejnosti.
Možná vinou svých osobních rodinných tragédií člověk někdy přijde o schopnost dostatečné sebereflexe. Někomu pak třeba přijde hulvátství hrdinné a vtipné a obdivuje ho. Říká se ale, že slušnost není slabost, a je to pravda.
Střídavka se určitě nebude k vulgaritám uchylovat, ale bude stále rozhodně hájit právo dětí na oba rodiče. Budeme dál přinášet informace o střídavé péči, o jejím fungování v praxi, o rodinných problémech a jejich řešení, o opatrovnických sporech o děti i o soudních excesech. Budeme se podílet na Dnech pro střídavou péči, seminářích a dalších aktivitách.
Naštěstí je zachování péče obou rodičů trendem, který se v civilizovaných zemích stále víc prosazuje. Ono nakonec ani dosavadnímu feministickému systému nic jiného nezbude, než raději podporovat rovnoprávnost. Za dveřmi sílí islámské země a Čína, kde děti po rozvodu připadají otcům.

Převzato ze Střídavky

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Aleš Hodina | sobota 27.11.2010 19:23 | karma článku: 20,15 | přečteno: 1961x
  • Další články autora

Aleš Hodina

Historii vytváříme právě teď

16.5.2021 v 19:30 | Karma: 19,00

Aleš Hodina

Projev, který nesměl zaznít

7.3.2021 v 18:49 | Karma: 31,82

Aleš Hodina

Vnitrostátní únosy dětí

10.12.2020 v 13:42 | Karma: 15,15