Klaus nebo Švejnar… není to jedno?

Tento blog není o tom, aby porovnával jednotlivá "pro a proti" kandidátů na prezidenta. Spíše ukazuje na to, že prezident je vlastně celkem zbytečný.

Osobně si myslím, že pro Českou republiku se nic nezmění, pokud se stane prezident ten či onen kandidát.

Českými internetovými portály a blogy probíhá zajímavá diskuze na téma Klaus versus Švejnar. Mnozí autoři používají velice ofenzivní vyjadřování a skoro žádný nedisponuje objektivními názory. Prvnímu se líbí ten, druhému zase onem. Klaus je pavědec, Švejnar je zase emigrant a Američan. Já říkám dost. Slyšeli jsme o každém kandidátovi už dle mého názoru dostatečné množství špíny a naopak jejich vyjímečných vlastností.

Pročpak vlastně tohle všechno? Může snad prezident něco významně ovlivnit? Samozřejmě, nějaké pravomoce má, ale pouze velice omezené a bezvýznamné. Reprezentovat Českou republiku může přeci více osobností, nejenom prezident. A upřímně pochybuji o tom, že si cizinci myslí, že jaký je prezident, takový je národ samotný.

Cožpak Vám po zvolení nového prezidenta zvednou plat? Cožpak se něco výrazně zlepší? Maximálně se některým lidem uleví, některým se bude nový prezident asi dlouho zajídat. Po čase ale zase všechno utichne a po prezidentovi neštěkne ani pes. Občané pochopí, že se prostě nic nezměnilo a nechají všemu zase volný průběh.

Jednou větou bych celou tuhle diskuzi nazval – Mnoho povyku pro nic.

Edit: Rád bych ještě dodal, že jediná změna kterou jsem pocítil při výměně prezidenta v roce 2003 pro mě byla taková, že se změnila fotka prezidenta v každé třídě ve škole.

S pozdravem Jan Hnízdil.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Hnízdil | sobota 5.1.2008 9:15 | karma článku: 14,86 | přečteno: 1822x