Katolická demagogie

Církev zvěstuje po světě různé nepravdivé a lživé informace. V rozvinutějších částech světa lidé tyto nesmysly katolické církve prostě ignorují. V Africe však nikoliv. A tak tam ve velkých počtech umírají lidé.

Na snímku můžete vidět procentuální zastoupení nakažených virem HIV a AIDS v Africe.wikipedia

Ano, mluvím konkrétně o názoru katolických představitelů, že kondomy stojí za příčinou veškerého zla. Jak je známo, v Africe se nachází největší počet lidí nakažených AIDS. Možná, že by se tento stav alespoň malinko utišil, kdyby katolická církev (která africké obyvatele výrazně ovlivňuje) přestala šířit svoje nesmyslné a matoucí informace.

Keňan s AIDS: Nesmím používat prezervativy, katolická církev to zakazuje!

Tento titulek v novinách mluví za vše. Cožpak je morální, aby církev za cenu své víry vědomě zabíjela nevinné lidi a pravděpodobně i šířila nákazu? Nevím, co si o tom má normální občan se zdravým rozumem myslet. O co církvi vůbec jde? Aby lidé žili šťastně a pokorně, nebo aby umírali kvůli tomu, co si nějaký vysoký představitel usmyslel? Katoličtí biskupové v Keni vydali brožuru, která tvrdí, že latexová guma, z níž se vyrábějí prezervativy, je porézní a prostřednictvím těchto miniaturních otvorů dokáže virus HIV během pohlavního styku kondomem proniknout. Což je ale prachsprostá lež, za kterou by se měli dotyční biskupové opravdu stydět.

Katolická demagogie ovšem nekončí pouze u zákazu používání kondomů, ale také například u přísném zákazu potratů (Chudáci znásilněné ženy, které přišli při tomto činu do jiného stavu. Cožpak mají spáchat sebevraždu? Začínám si myslet, že církev by za to byla ráda…) a zákazu umělého oplodnění u neplodných párů.

Zkrátka…o katolické církvi a jejich lžích by se daly psát knihy, podotýkám, že hodně tlusté knihy.

S pozdravem Jan Hnízdil.

Autor: Jan Hnízdil | neděle 6.1.2008 14:54 | karma článku: 26,96 | přečteno: 2440x