Katolická demagogie 2

Tímto bych se oficiálně chtěl omluvit za svůj první článek, který byl opravdu prakticky demagogií samotnou.

"Obyvatelé světa" Bronzová plastika, Leo Wirth, Weikersheim-Laudenbach. Dílo symbolizuje naši společnou zodpovědnost za zachování lidstva na zemi.

Zprvu bych Vás, kteří můj první článek o katolické demagogii nečetli, odkázal na tento link . Prosím přečtěte si ho, jinak mou nynější úvahu nepochopíte. I když…možná vlastně ano.

Myslím, že svým článkem o církvi jsem vstoupil na hodně tenký led a vlastně jsem čekal, že bude „postižena“ vlnou negativní kritiky ze stran čtenářů. Po svém dnešním zamyšlení jsem však dospěl k názoru, že mnohá kritika byla plně oprávněná, neboť moje názory byly velice pošetilé až dětinské. Neuvědomoval jsem si ten pohled „z druhé strany“. Neuvědomoval jsem si mnoho věcí…

Z mé strany bylo povrchní mluvit o tom, že církev zakazuje používání kondomů, což ještě ke všemu vlastně není ani tak pravda. Církev poukazuje pouze na to, že člověk by měl být zodpovědný. Zodpovědnost, to je totiž nejdůležitější lidská vlastnost. Bez zodpovědnosti člověk nemůže být dlouhodobě věrný, bez zodpovědnosti člověku nemůžeme dlouhodobě věřit. Dokud si člověk nebude uvědomovat následků svých činů, dokud nebude myslet jen a jen na sebe, nemůžeme hrozbu AIDS zastavit. Vážení…kondom totiž 100% ochrana rozhodně není. Nejlepší ochranou je právě zodpovědnost, partnerská věrnost a důvěra. A netýká se to pouze AIDS, zodpovědnost je důležitá prakticky ve všem. Tato vlastnost je důležitá i ve vztahu, nejen ve vztahu partnerském, ale například i vztahu pracovním.

Můj první článek byl tedy pouhopouhou demagogií založená na - nechci říct nepravdivých informací. Chci tím říct, že v každé společnosti se najdou blbové a to samozřejmě platí i o církvi. Jestli tedy pár příslušníků katolické církve zvěstuje o škodlivosti kondomů, nemůžeme házet celou církev do jednoho pytle. Křesťanství je staré už více než 2000let a stále má po celém světě velké množství vyznavačů této víry. Zamysleme se nad tím, proč.

Ještě jednou se omlouvám Těm, kterým se můj první článek dotkl, a znovu připomínám, že byl pouze výsledkem mé unáhlenosti.

Pro objektivitu dodávám, že jsem ateista.

S pozdravem Jan Hnízdil.

Autor: Jan Hnízdil | úterý 8.1.2008 8:30 | karma článku: 11,23 | přečteno: 1523x