Alkohol, drogy…?

V dnešní době je to téma, které se točí kolem každé věkové skupiny… obecně platí, že čím mladší jedinec, tím větší sympatie k těmto "zlozvykům" má.

Nerealne? Jen si nemyslete... za par let mozna skutecností.

Poslední dobou slýchávám od svých spolužáků různé „veselé“ příhody, kde samozřejmě hlavní roli hraje právě alkohol nebo drogy… povětšinou tedy drogy lehké. Je vždy na první pohled vidět, jak jsou na svoje zážitky náležitě pyšní a většinu posluchačů svými příběhy baví. Já se musím přiznat, že už mi tyto příhody ani vtipné zdaleko nepřipadají. Spíše mě naopak vyvedou z míry, nebo mírně vytočí. Samozřejmě proti tomu nic neudělám, pokývu jen uznale hlavou a nevnímám… je to přeci jejich život, ať si dělají, co chtějí.

Když se nad tím ale zamyslím… co je příčina toho, že alkohol a drogy se stávají tak oblíbenými? Je to zřejmě proto, že se lidé už neumí prostě a jednoduše bez těchto látek bavit… jsou znudění a hledají nějaké odreagování nebo pobavení. Že si tím kazí zdraví a život, to už je vedlejší. Nejhorší na tom je, že s drogami a alkoholem přichází do kontaktu čím dál tím mladší „konzumentstvo“. Vzhlížejí se nad těmi, kteří právě alkohol a lehké drogy užívají. Pro naší generaci je to asi něco IN…nechtějí prostě vypadnout ze společnosti a svého kolektivu.

Samozřejmě s alkoholem má zkušenost asi každý, byť už jen z přípitků na různých oslavách… ale slyšet o vozřalých desetiletých dětech, jak skončili se silnou otravou alkoholem někde v nemocnici je i na mě příliš. Cožpak se už neumíme bavit a užívat si života s „čistou hlavou“? Takových lidí, co dokážou život žít s radostí i bez „podpůrných“ látek si já vážím osobně nejvíc…právě takoví lidé jsou podle mě opravdu IN. Není jich mnoho, ale jsem za ně rád.

S pozdravem Jan Hnízdil.

Autor: Jan Hnízdil | úterý 12.2.2008 14:31 | karma článku: 14,82 | přečteno: 1584x