Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kakarel

14. 2. 2008 1:14
Vy,

mladí a děti, vy budete mít sami se sebou o mnoho více starostí než jsme měli my ,,o něco,, starší! A to myslím fet! Na to vás moc zajde! Doslova! Vidím to dnes, co se děje s lidmi, sotva odrostlým škole! O kouření radši nemluvím. Budou se Vaší rodiče divit! Ale Vy už budete reagovat jen na fet! Myslím, že společnost bude zírat, kam jste spadli a odkud není východ! Rád bych se spletl! Rád!

0 0
možnosti
A

Alfie

12. 2. 2008 17:25
V šestnácti letech

jsme si už podobné historky vyprávěli také. A co nebylo moc divoké, to jsme ještě "přikrášlili". Právě 15-18 je ten věk, kdy se ztrátou kontroly a vyváděním nepřístojností chlubíme. Možná i proto, že je to ještě nelegální :-)

U desetiletých dětí bude problém jinde - současná pop-kultura vede děti předčasně k "dospěláckému" chování a hlavně poptávce. Dříve si desetileté holčičky ještě hrály s panenkami, dneska probírají líčidla a balení kluků. Jenomže jejich psychika je stále ještě dětská, bavit by se v tomhle věku uměly jako děti, ale společenský (=společnost vrstevníků) úzus jim to nedovoluje. Tak si vybírají ze "zábavy" dospělých to, co je nejvíc na ráně - alkohol, mejdany, ...

0 0
možnosti
OL

chickensalad

12. 2. 2008 16:44
U nas se vzdycky dost kalilo...

a kalit bude...jsme na to machri :).

Ted jsem byl ve Francii, a prekvapilo me, kdyz nam policiste na ulici vzali lahev vina a zacili ji vylivat...tohohle se u nas nechci dockat. Neni nad to si nekde posedet venku a vklidu popijet, kdyz je pekne, nebo  treba dat speka s kamarady. No abych to shrnul, ja mam na drogy a alkac docela liberalni nazor,a i kdyz tyto latky maji svoje rizika, tak tvrdim, ze na dobrych akcich je to fakt sranda a nekdy mohou cloveka i obohatit(napr. houbicky :) a muze zazit neco,co by jinak tezko slo , ale musi si neustale uvedomovat jejich nebezpeci, protoze zase kdyz se podivam na alkoholiky, lidi co hulej denne x jointu nebo jsou na pervitinu, tak z tech mi neni moc dobre...takze asi tak :-P

0 0
možnosti
AH

nyny.

12. 2. 2008 16:31
nic nového pod sluncem

Mládež vždycky pila, to, že se dnes opíjí i děti už je horší a je to zapříčiněno tím, že na ně rodiče nemají čas a kašlou na ně. A mezi námi, dospělí nejsou o nic lepší. Zkuste být abstinent v normální běžné společnosti.Dneska už každého pošlu do háje, ale když jsem byla mladší, tak v mém prvním pracovním kolektivu, když jsem řekla, že si dám nealko, na mne všichni koukali jak z jara, nutili mne a ve výsledku jsem byla za nafoukanou tak dlouho, dokud mne nepoznali a tak mi to nepití začali tolerovat. Ve druhém kolektivu jsem byla poučenější, už jsem říkala, že piju vodku a pila čistou vodu, což mi vydrželo rok než se kolegyně omylem napila z mé sklenice.Tohle je národ opilců a obecně 99% konzumentů alkoholu.Tak se na to připravte.

0 0
možnosti
PM

samout

12. 2. 2008 16:11
Ale to zdaleka

není jev současnosti. Alkohol a drogy provázejí lidstvo od nepaměti (v čem asi bude tkvět podstata šamanismu, že). To jen moderní doba z toho dělá problém (masivní zneužívání drog časově kopíruje boj proti nim strany státu). Ve středověku se například odvar z makovic používal jako anestetikum a nikdo proti tomu nebojoval.

Že se lidstvo jednou uchlastá nelze vyloučit, ale je to velmi nepravděpodobné.

0 0
možnosti

Lenka Šklubalová

12. 2. 2008 15:14
...

Spíš bych řekla, že je to jakýsi fenomén.

Míra, pomocí které naši vrstevníci hodnotí, jak moc je kdo cool a in... Únavné, že...?

0 0
možnosti

Levandulak

12. 2. 2008 15:35
Re: ...

Ale tak to snad bylo vždy a také bude. Každý se snaží v kolektivu a společnosti co nejlépe zapadnout a némálo z nás i vést.

Únavané? Ane ale jistě nutné. Ti co vybočovali skoro vždy ,,dostali na držku".

 A nemyslete, drogy tady byli už před dlouhou dobou, akorát teď se o nich zase hodně mluví...:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2991x
Autor blogu vystudoval znalostní inženýrství na FIT ČVUT v Praze. Aktuálně pracuje jako datový analytik a .NET vývojář v jedné softwarové firmě.