Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Začínám být zděšen z jaderné války

Naposled jsem byl tak zděšen jako adolescent někdy kolem roku 65 minulého století. Měl jsem špatné sny a obával jsem se apokalypsy. Tehdejší komunistická propaganda nám nalévala do hlav obrovské nebezpečí ze strany Amerického imperialismu, který prahne po zničení tábora míru a uvržení lidstva do jaderné katastrofy.

Poslední zpráva oficiálních médií zní: Rusko napadne jadernými zbraněmi Dánské vojenské lodě, jakmile Dánsko přistoupí na projekt protiraketové obrany v rámci NATO, co by následovalo si těžko dokážeme představit a v podstatě by nám to bylo již jedno. Pravda, nebo propaganda? Kennedy, který svého času čelil skutečnému nebezpečí a Rusové (tenkrát Sovětský svaz) vyslali své ponorky s jadernými zbraněmi až k ostrovu Kuba, se tento problém snažil vyřešit diplomaticky a nakonec Chruščova od jeho úmyslů odradil. Byla to poměrně velká krize a hrozila fatálním konfliktem. Nakonec se mu jeho spoluobčané odměnili atentátem s následnou smrtí. Nelze prostě přejít možnost, že komunisté již tenkrát měli svou pátou kolonu i v USA. Propaganda „tábora míru“, v té době, házela na svého nepřítele ta nejhorší podezření, nazývala je válečnými jestřáby a nepřáteli mírového soužití mezi národy.

Reagan a Gorbačov taky nalezli jakž takž společnou řeč. Reagan byl, přes veškeré komunistické pomluvy, nejlepším presidentem USA ve 20. století a je tomu tak až dosud. Byl to člověk pevných zásad, který se nikdy nesnížil ke lžím a to co řekl myslel naprosto vážně. Nikdo jej nemůže nařknout z populismu a podléhání tlakům ze strany politických a finančních kruhů, nikdy nepřistoupil na jakékoliv omezení osobní svobody občanů USA, nikdy nepropagoval myšlenky nesvobody. Gorbačov musil být vstřícný, jelikož Sovětský svaz se potácel na hranici přežití a s ním i jeho satelity, mezi které se počítáme i my. Události roku 89 jsou nám známy. Režimy se změnily, Občané byli unešeni možností svobodného života a možností se postavit, po americkém způsobu, na vlastní nohy a mnozí to udělali. Bojovali jsme s kostlivci minulosti a existenčními problémy a jen okrajově se nám donášelo, že v zemi našich ideálů se dějí podivné věci. Reagan byl mrtvý, vládu převzali „demokraté“ po našem socialisté a objevovaly se tendence k nenormálnosti. Ženě nesmíte podržet dveře, jelikož ji to urazí, černoch je vždy chytřejší než běloch, bukva je lepší rodič a nefachčenko se musí mít stejně dobře jako producent hodnot. Bylo to nenápadné a smáli jsme se těm poťouchlým Američanům.

Dnes se již nesmějeme, úsměv nám zamrzl jako dřevěné loutce. Komunistický muslim Obama dokázal propagandou přesvědčit voliče, ze kterých si jich valnou část naimportoval z Mexika a jiných států, aby jej opět zvolili. Jeho politika byla základem finanční krize, která se s námi táhne až dodnes. Svoboda a přirozená lidská práva jsou pošlapavány kam se člověk podívá a ty „směšné“  nesmysly se z USA přenesly i k nám.

Krize pokračuje, socialismus se potácí na hranici přežití, všichni jsou zadluženi za hranicí dohlednosti, proto je potřeba najít společného nepřítele, na nějž se to vše svede. Pošťouchnutím Ukrajinského vedení příslibem možných asociačních dohod, to začalo. Muži, kteří procházeli pouští na západ Ameriky říkali: Nedráždi chřestýše bosou nohou. Přesně to udělala EU a jsem přesvědčen, že to neměla až tak z vlastní hlavy, protože kdo by chtěl do zadluženého spolku přivést ještě zadluženějšího kámoše? I stalo se a strhl se Majdan kde jsme neváhali přiložiti polínko na jeho podporou a tím podporou násilnému převzetí moci na Ukrajině. Ostatní je všeobecně známo, bylo o tom napsáno tisíce článků.

Když Chruščov pronikl až těsně k hranicím USA, strhla se Karibská krize. Kennedy uvedl do bojové pohotovosti své nejničivější síly a jen jeho obezřetnost a uvážlivost zabránila katastrofě. Já se jen modlím aby Putin zachoval stejnou obezřetnost a uvážlivost, nenechal se vyprovokovat a nepodlehl brutální propagandě a skutečně neudělal to, co si všichni, je mi až zle to vyslovit, na západě přejeme. Naše současná propaganda si v ničem nezadá s tou komunistickou předchozích let. Být znovu adolescentem, měl bych opět velmi těžké spaní.

 

Jaromír Hlubek

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaromír Hlubek | sobota 21.3.2015 20:40 | karma článku: 32,84 | přečteno: 1546x
  • Další články autora

Jaromír Hlubek

Podivné jednání i-Dnes

Dnes ve 12:30 jsem udělal zjevně hloupou chybu, přičemž jsem napsal nevinný článeček o podivných pradivných praktiách Penny. Zde je celý jeho přetisk

13.3.2019 v 15:47 | Karma: 0 | Přečteno: 142x | Diskuse| Osobní

Jaromír Hlubek

Řetězec Penny nemá ani trochu rozumu.

V minulém týdnu přestavěli všechny, nevím, možná, všechny, ale naši prodejnu předělali v „Minotaurovo bludiště“.

13.3.2019 v 11:30 | Karma: 4,35 | Přečteno: 110x | Diskuse| Společnost

Jaromír Hlubek

11. září 2001 byl obyčejný den

Před sedmnácti léty nikdo netušil, co se stane. Vůbec nic si z toho dne nepamatuji, nevím co se dělo v práci, ale vím jedno, při cestě domů z práce jsem v autorádiu slyšel napřed nevinnou zprávu: „ Do světového obchodního centra

11.9.2018 v 18:27 | Karma: 20,70 | Přečteno: 693x | Diskuse| Společnost

Jaromír Hlubek

Teď se div člověče

Tento příspěvek neměl být nikdy napsán, pokud jsme opravdová demokracie. Jen zkopíruji co jsem obdržel ke svému nevinnému článečku.

27.7.2018 v 21:07 | Karma: 10,58 | Přečteno: 290x | Diskuse| Společnost

Jaromír Hlubek

Údajně máme svobodu slova

Slovo údajně používám záměrně, jelikož je velmi oblíbeným u našich novinářů. Napsat holý fakt a silně si za ním stát a hájit jej, bez politického pokřivení , je nebezpečné i pro novináře.

27.7.2018 v 19:47 | Karma: 17,20 | Přečteno: 473x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Ruské letouny omylem svrhly nejméně 38 bomb na vlastní území, píší i ruská média

17. května 2024  6:31

Nejméně 38 leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na...

Sudetští Němci pořádají třídenní sjezd. Zúčastní se český velvyslanec

17. května 2024  6:15

V bavorském Augšpurku začíná třídenní sudetoněmecký sjezd, který se krátce před volbami do...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik