Klausova petice měla být jiná

V poslední době upadla trošku v zapomnění, takže není všeobecně znám její současný stav a mně se to nechce hledat. Je pravda, že více méně, spíš více, kopíruje petici iniciovanou hnutím IvČRn z nedávné minulosti.

Proti petici nic nemám, ale v kontextu dění v současné době měla znít trošku jinak. Jak jsem zmínil v jednom ze svých článků „Referendum o vystoupení z EU“ může petice občanů iniciovat referendum, které musí následně president vyhlásit, návrh zněl na 250 tisíc petentů. Tento zákon se měl teprve schvalovat, jak tento proces probíhá, či již proběhl, není známo, tedy není všeobecně známo.

Média se předhánějí ve zveřejňování jakýchsi výzkumů veřejného mínění, národ je rozpolcen a naprosto znepřátelen, co se týče úhlu pohledu na současnou vlnu nájezdnických hord řítící se na Evropu. V dalším ze svých dávnějších článků se zmiňuji o tom, že nevěřím v naprostou intelektuální retardaci Němců, tenkrát se to týkalo plánu německé vlády uzavřít do roku 2020 všechny jaderné elektrárny a vyjádřil jsem přesvědčení, že se jedná jen o novinářskou kachnu zveřejněnou za peníze anticivilizačních, zelených, oteplovacích spolků, tedy za naše peníze jim, po socialisticku, přidělené. Následně se ukázalo, že je to myšleno vážně a tehdy jsem začal poprvé pochybovat o svéprávnosti německé vlády, potažmo německých voličů. Ve světle současných skutečností, kdy Německo otevřelo hranice zločincům bez dokladů, o nichž není nikomu nic známo a nikdo neví z jakými strategickými úmysly do Evropy a zvlášť do Německa přicházejí, se moje podezření ze ztráty jakékoliv racionality, pudu sebezáchovy a pokusu o civilizační sebevraždu, smutně potvrdilo.

Nikdo asi nezpochybní, že Německo je hlavním představitelem EU a jeho přístupy a preference jsou v EU rozhodující. O to je tamní situace víc alarmující, jelikož do svého šílenství chtějí vtáhnout celou EU, staré státy EU neprotestují, jako by rezignovaly a fatalisticky čekaly co bude následovat. Nové státy z východu se škubou, nechtějí následovat tento sebevražedný trend, přestože odvahu, byť jen velmi ustrašenou, projevují jen někteří jejich představitelé. Pokud ve spolku zvaném EU zůstaneme budeme stejně donuceni přijmout současný, sebevražedný trend západního křídla.

Klausova petice neměla kopírovat petici IvČRn, ale měla být peticí žádající vyhlášení referenda o setrvání v EU. Postoje a názory obyvatel by se vyjasnily, nebylo by možno manipulovat občany a vnucovat jim výsledky pseudoprůzkumů a namlouvat jim, že si vlastně myslí něco úplně jiného. Existovali jsme před EU a budeme existovat i po ní, nejsme životně na UE závislí, pokud nás budou chtít zlikvidovat hospodářsky, budeme hledat jiné trhy, máme sousedy z Visegrádské čtyřky a možná by se přidaly i jiné státy. Perspektiva hospodářské spolupráce se západním křídlem stejně není dobrá, pokud se naplno projeví fatálně nerozumné postoje tamních vlád, jejich hospodářství, s přičiněním nesplatitelného zadlužení, stejně padne. 77 let žijeme v nesvobodě s výjimkou pár let od 89. do 04., teď jsme tlačeni, opět nesvobodně, do nevratných kroků přispěvších k naši záhubě. V rámci současné EU je to jisté, mimo EU je to možné. Které řešení je lepší?

Tento článek obsahuje výhradně moje názory.

Příznivec a volič Svobodných – Jaromír Hlubek

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaromír Hlubek | úterý 8.9.2015 8:48 | karma článku: 27,62 | přečteno: 835x
  • Další články autora

Jaromír Hlubek

Podivné jednání i-Dnes

13.3.2019 v 15:47 | Karma: 0

Jaromír Hlubek

Teď se div člověče

27.7.2018 v 21:07 | Karma: 10,58

Jaromír Hlubek

Údajně máme svobodu slova

27.7.2018 v 19:47 | Karma: 17,20