Za rostoucí problémy s lenochy může odklon od křesťanství

Teď se možná mnohý čtenář zděsí, co to ten osel zase plácá za hovadiny. Chce snad dávat ještě víc peněz na sociální výdaje? V naší silně sekulární krajině lze takovýto pohled očekávat.

Naše civilizace degeneruje na pseudohumanismu. Do toho se sice motá hromada dalších -ismů, ty však nyní ponechme raději stranou. Vulgární (vulgaris = obecný) představa o křesťanských hodnotách říká, že je třeba vybírat peníze a rozdávat chudým. Samozřejmě, pokud je někdo chudý ne vlastním přičiněním, ať už z důvodu zdravotního postižení, ztráty práce a podobných nehod, je třeba mu pomoci. Pro takové jsou příspěvky v nezaměstnanosti a sociální dávky.

Co však s těmi, kteří odmítají pracovat zcela programově, kteří se ani nepřipravují na žádnou práci? I pro ně má křesťanství návod, a to v 2. Tesalonickým 3:10: "Kdo nechce pracovat, ať nejí!"

Takže žádné dávky, žádné důchody, prostě nic. Bojíte se, že budou o to víc krást? Že dávky jsou jakýmsi výpalným za sociální smír? No prosím, pokud si to myslíte, plaťte lenochy, ale ze svého. Souhlasím s tím, že je velmi pravděpodobné, že takoví lenoši budou víc krást. Zde by mohla opět vydatně pomoct inspirace ze zákona, který ustanovil přímo Bůh:

Exodus 22:1-3 "Jestliže je zloděj přistižen při vloupání a je zbit, takže zemře, nebude lpět krev na tom, kdo ho ubil. Jestliže se to však stane po východu slunce, krev na něm bude lpět. Zloděj musí poskytnout plnou náhradu. Jestliže nic nemá, bude prodán za hodnotu ukradeného. Jestliže se u něho vskutku nalezne to, co ukradl, živé, ať je to býk či osel nebo ovce, poskytne dvojnásobnou náhradu."

Docela zajímavé řešení, že? Pokud vás někdo bude chtít okrást v noci, může mít smůlu. Pokud bude krást v samoobsluze, tramvaji či kdekoliv jinde, nahradí dvojnásobek, bez ohledu na výši škody. Pokud nebude mít - protože otroctví už bylo zrušeno - půjde do basy. Že v base není práce a bude se tam flákat? Vždy lze kopat a následně zasypávat jámy. Po takovém vězení bych si příště velmi dobře rozmyslel, zda se mi tam chce příště znovu. Někdy může stačit i týden takové "dovolené". Trest však musí přijít hned, po dopadení. Jistě by nebyl problém chycenému zloději ve zkráceném řízení napařit několikadenní trest kopání a zasypávání jam již tentýž, či aspoň druhý den. Někdo snad raději zemře hlady? Jeho problém.

Připadá to snad někomu nelidské? Prosím, živte a hýčkejte si lenochy ze svého. Docílíte jen toho, že se vám namnoží. Já naopak považuju za nelidské jakékoliv podporování lenochů v tom, aby nemuseli na práci ani sáhnout. Ať už je to v rodině, nebo ve státě.

Pro nechápavé diskutéry (a že jich tu je): OPRAVDU mám na mysli jen ty, kteří pracovat NECHTĚJÍ.

Autor: Zbyšek Hlinka | úterý 30.8.2011 20:11 | karma článku: 25,00 | přečteno: 1113x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,00

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69