Vnitřní krása žen - co to je?

Mnohé ženy operují tím, jak jsou muži jednoduší a povrchní, že koukají pouze na obal, ale nitro ženy je nezajímá. Hm - ale co si pod tím asi tak představují? Doufám, že to některá vysvětlí aspoň v diskusi, nebo ještě lépe v samostatném blogu.

My muži jsme prý jednoduší a povrchní, protože nám jde jen o sex. Tedy ve vztahu se ženami. Jde nám o sex - no a? I já jsem jednoduchý, primitivní, dokonce přiblblý opičák (jak se vyjádřila jedna zpruzená čtenářka) a nestydím se za to. Prostě jsem jenom chlap.

A o co jde ženám? Když použiju stejný úhel pohledu, tak je to jasné - mnozí pánové vědí své a jistě budou souhlasně přizvukovat (nebude-li zrovna nablízku partnerka) - ženám jde hlavně o peníze a náš čas. Tedy přesněji - o naše peníze. Je to v nich geneticky zakódované stejně, jako mají muži zkódované hodnocení vzhledu. A vzhled není jen xichtík, je to i celková figura - tedy je-li zachován správný poměr prsa-pas-prdelka (3:2:3), má už žena nakročeno mezi hezké. Jsou na to i vědecké studie. Muž tedy začne obličejem, pak sjede na prsa, kde se pozastaví, přejede křivku pasu a opět se pozastaví u zadku, pak to proběhne až dolů a zpět. A ví. Jinými slovy, vzhled vypovídá cosi o zdraví.

Ženy to mají obtížnější, movitost pánů nemusí být vždy tak zjevná, a o to méně jejich ochota se o penízky podělit. Trhan asi při penězích moc nebude (i když pozor, zdání může v některých výjimečných případech klamat). Takže hledají vysoké svalouše, charismatické (pozor, to není bezúčelné, charisma chlapa funguje i v mužském prostředí, tedy takový muž dokáže - cink! - patrně i víc vydělat), sebejisté, a podobně. Zkrátka, muž musí být schopný alokovat dostatek zdrojů pro zajištění mláďat a má-li generacemi osvědčené charakteristiky, zvyšuje se pravděpodnost jeho budoucí úspěšnosti (cink!). Tento výběrový pud je zakódován i v ženách, které mají své vlastní dostatečné příjmy - přesto podvědomě vybírají stále podle stejných kritérií. Možná i o to víc, protože se nemusí spokojit s druhořadým samcem. No a ten výše zmiňovaný čas jsou vlastně také peníze - muž nesmí své peníze rozhazovat někde jinde u konkurentek, je tedy třeba ho nějak k sobě připoutat. Zkráceně - věnuj mi svůj čas (= peníze), a pak si přijdeš na své i ty.

Zpět k nitru žen. Nevím, co si pod tím představují ženy, já mám však o jejich nitru jasno. Prchám před intelektuálkami, které se vzrušují debatami typu záchrana deštných pralesů. Nic proti jejich záchraně, ale mě maskuliního primitiva to nějak nevzrušuje. Takové ženy jsou k smrti nudné. Kdo by chtěl místo postelových radovánek poslouchat přednášku o vyhubení nějakého broučka v Brazílii? Jen podobně ujetý muž. Jenže ten je schopen se o tom i pohádat. Nás primitivy to nudí. Fakt.

Nebudu příliš rozebírat ženy, které lžou a kterým tedy nemůžu důvěřovat. I když jsou ženy v tomto oboru zdatnější než muži, stejně se pravidelné lži jednou provalí. O takové nitro nestojím ani náhodou. Totéž platí i o ženách hádavých a líných.

Častou utkvělou představou mnoha žen je, že musí muže přetvořit k obrazu svému. Před takovými prchám také. Je-li nitro ženy zaměstnáno úvahami, jak muže převychovat, kope sama sobě jámu neúspěchu ve vztahu.

Mám rád ženy příjemné. Které se umí usmát a umí pochválit. Ovšem to často - bohužel - funguje jen do doby, než vám do peněženky zalezou pavouci. V takové situaci nitro hodnotím jako povrchní - protože jde zas jen o (cink!) peníze.

A miluju ženy, které se smějí mým (primitivním, jak jinak) vtipům a které mě k nim umí vyprovokovat. Rovnou říkám, to je velký zvedák sebevědomí, taková žena. Takové ženy považuju za vnitřně krásné a teprve u takových jsem schopen slevit z geneticky daného hodnocení podle obalu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Hlinka | sobota 19.6.2010 14:46 | karma článku: 22,28 | přečteno: 1841x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,00

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69