Připravuje se Kalousek na exekuci svého majetku?

Ve společnosti narůstá napětí, svým charakterem mi to připomíná léta 1988 až 89. Takže se nejspíš čeká na nějakou zásadní chybu, která utrhne lavinu, podobně, jako se tomu stalo v listopadu 1989 zmlácením nebránících se studentů na Národní třídě. A Kalousek se rozvedl...

Jakkoliv budu dále čistě spekulovat (tedy mou úvahu v tomto smyslu berte až do konce), nemohu se zbavit pocitu, že šíbr Kalousek čuchá zásadní změnu, ze které nevyjde jako vítěz. Postupně převedl spolu s manželkou větší část oficiálního majetku na své děti, poté se rozvedl a téměř celý zbytek majetku ponechal manželce. A své děti i bývalou ženu dokonale zabezpečil. Jak hodný to táta... Nyní je bezdomovcem bydlícím v hotelu a nejspíš nemá nic, co by se mu dalo zabavit.

Proč to dělá? Že se rozvedl kvůli avantýře? Kalouskovi nevěřím ani dobrý den. Tohle lze snadno nafingovat, nechat se načapat, jak jde do domu cizí ženy a tam setrvá několik hodin. Snad za účelem jednání, kolik té ženě zaplatí za mlčení, že se nechá vtáhnout do habaďůry?

Má snad strach z mafiánských kámošů, kteří na něj ledacos vědí a chystají na něj pomstu? No nevím, před nimi by patrně neukryl majetek různými převody na příbuzenstvo, pro kámoše tohoto druhu by se jistě nejednalo o nějakou vážnou překážku. Nebo má strach ze svých stranických kolegů či konkurentů, kterým dochází s Kalouskem trpělivost a chtějí ho předhodit soudu? Myslím, že řešení by proběhlo podobně, jako v případě mafie. Zkrátka, nejspíš by proběhla také "mimosoudní" vyrovnání, takže ani před nimi by majetek takto nejspíš neschoval. Kalousek není zdaleka jediným vykutáleným šíbrem ve vysoké politice.

Nemohu si pomoct, ale zbývá mi varianta, že Kalousek se bojí převratu, po kterém bude souzen, budou vytaženy jím způsobené škody, za které by mohl zaplatit svým majetkem. Jenže když žádný nemá, co si z něj kdo vezme?

Co myslíte?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zbyšek Hlinka | čtvrtek 22.3.2012 19:14 | karma článku: 40,49 | přečteno: 4194x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,00

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69