Prestiž politiků jde ke dnu

Čas od času uskuteční nějaká agentura pro výzkum veřejného mínění výzkum v oblasti prestiže vybraných povolání. Hloupé je, že těch povolání je poskrovnu a některé obzvláště zajímavé "profese" tam chybějí. Například pouliční sociální pracovnice.

Výzkum starý právě rok najdete zde.

Toto téma jsem otevřel již před časem, a jak se zdá, na má slova dochází. Vážnost a váženost politiků se propadá čím dál rychleji. Už to, že před rokem spadla prestiž politiků pod uklízečky, ledacos napovídá. Jsem přesvědčen o tom, že dnes by je v prestiži hravě strčily do kapsy i ty pouliční sociální pracovnice. Dávám tedy námět příslušným agenturám, aby tuto profesi zařadily do svých výzkumů.

Zdá se, že voličům už došla trpělivost a nalezli si nový sport - podávání trestních oznámení na politiky. Jak jinak si vysvětlit tu smršť požadavků na vydání poslanců k vyšetřování? I já se přiznávám, že jsem se do této hry zapojil - stupidní arogance některých hlavounů prostě přesáhla meze mé trpělivosti. Takže, nebojte se také, vždyť jde i o vaše peníze, které politici rozkrádají. Na Islandu se podařilo, proč by ne i u nás?

Zpět k těm sociálním pracovnicím. Byť za nimi do jejich práce nechodím, šel bych s nimi případně poklábosit na pivo. S mnoha politiky ani omylem. Zvracení mi nedělá dobře na jícen. A co vy? Pokud byste si měli vybrat, zda sáhnout holou, nechráněnou rukou (stačí podat si ruku) na pouliční pracovnici nebo na poslance, čemu byste dali přednost?

Autor: Zbyšek Hlinka | pátek 15.6.2012 18:46 | karma článku: 16,52 | přečteno: 938x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,18

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69