Hledám muže, který ví, co od života chce

Aneb znáte to, jak se holčička ptá dospělého pána? „Strejdo, ty opravdu nejsi ženatý?“ „Nejsem, proč?“ „A kdo ti říká, co máš dělat?“

Intermezzo: Na jednom večírku se paní nahlas zamyslela: „A jaký vlastně mají smysl života muži? U žen je to jasné – děti. Ale co mají muži?“ Na to je celkem jednoduchá odpověď – co si sami vyberou. Do jisté míry…

Nevím už jak, ale vybavilo se mi, že jsem v inzerátech od žen vídával poměrně často požadavek z titulku. Udělal jsem si letmý průzkum aktuální situace a hle, tento požadavek se stále objevuje. Nevím, jaké muže takovéto inzerentky potkaly a nenašel jsem odvahu se jich zeptat, co si vlastně pod tím představují. Tak třeba se to dovím v diskuzi pod článkem?

Pro uvolnění napětí popíšu, co si pod tím (co od života chci) představuju já. Za mlada to bylo jasné – hormony to tak nějak určovaly za mě. Pokud nahlédnete na inzeráty mužů, jde jim zejména o sex. Takže co je smyslem života mladších mužů? Předávání svých genů, tedy vlastně také děti. Aspoň tak to určuje příroda.

Jenže jak muž stárne, hormony ubývají a muž získává volnost k čemukoliv jinému. Ostatně filozofující paní měla v té době už poněkud staršího muže, který tak nějak – domnívám se – o sex už postupně ztrácel zájem. Pána znám a nesmyslím, že by nevěděl co chce. Jen se mu to nějak zamotalo a přišel o dost peněz. Což byl z pohledu paní dost velký malér. Z toho nám ovšem plyne další možnost pro smysl života mužů – zajistit své potomky.

Potomci vylétnou z hnízda a muž tak získá prostor pro cokoliv, co si vybere. Manželka třeba vylétne také hledat někoho jiného, kdo „ví, co od života chce.“ Jako starší pán vám mohu povědět za sebe, co chci já – v první řadě SVŮJ KLID. Jako velké množství jiných starších pánů. Chci se věnovat svému pivu – vaření i konzumaci, chci si třeba zahrát s přáteli kulečník, vypít s nimi pivo a „řešit problémy tohoto světa“. A pár dalších zájmů, kterým chci věnovat svůj volný čas kromě práce (která mě také stále baví). A určitě nechci, aby si nějaká žena mým prostřednictvím plnila své touhy a sny. Já si ty své umím plnit sám (a své peníze si také umím utratit sám) a už nemám touhu ani potřebu plnit sny někoho jiného. Nechť si paní také najde způsob, jak mě ke svým zájmům nepotřebovat. Leda by také vařila pivo, pak můžeme vzájemně porovnávat, jak se komu vydařilo. I kulečník si rád s někým zahraju, pokud není nějaký mistr světa a hraje ho stejně špatně jako já. A tak podobně.

Takový pán, který už ví, co od života chce, bývá také dost protivný. A to zejména v situacích, kdy se někdo jeho zájmy pokouší přehlížet a zatahuje ho do svých vlastních zájmů, které pán nemá. „A strejdo, kdo ti říká, co máš dělat?“ Obzvláště protivný pak pán umí být v situacích, kdy někdo jeho zájmy bagatelizuje nebo dokonce shazuje. Což některé ženy umí až mistrně. Takže milé dámy, které si dáváte takovéto inzeráty, opravdu toužíte po muži, který ví, co od života chce? Já myslím, že vy do jeho tužeb nejspíš nepatříte.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Hlinka | čtvrtek 27.7.2023 17:39 | karma článku: 21,43 | přečteno: 535x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 21,98

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69